Būvnieki noliedz savu vainu prezidenta pils degšanas izraisīšanā (131)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Alfrēds Dūmiņš

Pils rekontrukcijas veicēja, uzņēmuma «Skonto Būve» valdes priekšsēdētājs Guntis Rāvis sarunā ar TVNET šonakt atklāja, ka arī viņam nav saprotams, no kurienes ugunsgrēks izcēlies.

Kā Rāvim, ierodoties notikuma vietā teikuši aculiecinieki, ugunsgrēks it kā sācies no muzeja telpām pils otrā pusē, kurā rekonstrukcija netiek veikta. Ar vēju uguns pārnesta uz pils patlaban degošo daļu.

Rāvis norāda, ka viņa strādnieki pili pamet septiņos vakarā, nododot telpas militārajai policijai.

Rāvis ir šokā, jo viss paveiktais restaurācijā ir vējā, sadedzis. pagaidām zaudējumu apmērus nav iespējams aplēst, jo degšana turpinās. Zaudējumu aprēķināšana prasīs arī ilgu laiku.

Saskaņā ar noslēgto līgumu ar «Valsts nekustamajiem īpašumiem» (VNĪ) rekonstrukcijas un restaurācijas pirmo kārtu Rīgas pilī veic pilnsabiedrība «SBRE», kas ir būvniecības kompāniju «Re&Re» un «Skonto būve» apvienība.

Tehniskā projekta autors ir pilnsabiedrība «Pils Projekts», bet galvenais arhitekts - Artūrs Lapiņš. Būvuzraudzību veic SIA «Būvalts».

Rīgas pils rekonstrukcijas un restaurācijas 1. kārta pašlaik ir viens no lielākajiem investīciju projektiem, kuru pasūtītājs, organizētājs un finanšu resursu piesaistītājs ir VNĪ.

Rekonstrukcija un restaurācija tika sākta 2012.gada oktobrī, un to plānots pabeigt divarpus gadu laikā.

Kopējās darbu izmaksas ir aptuveni 21,78 miljoni latu. Rīgas pils Priekšpils daļas telpu kopējā platība - 9338,56 kvadrātmetri. Pēc rekonstrukcijas un restaurācijas pabeigšanas tā pilnībā tiks nodota Valsts prezidenta kancelejas vajadzībām.

Komentāri (131)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu