Daudzi uzskata, ka vajag stingrāku uzturēšanās atļauju piešķiršanu (28)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vairāk nekā puse, jeb 56% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju uzskata, ka nepieciešams padarīt stingrākas prasības citu valstu pilsoņiem, kuri vēlas iegūt uzturēšanās atļaujas Latvijā, liecina LNT un pētījumu aģentūras TNS kopīgi veiktā aptauja.

Nedaudz vairāk nekā trešdaļa, jeb 36% aptaujas dalībnieku neatbalsta stingrāku nosacījumu noteikšanu ārvalstniekiem, kuri vēlas iegūt uzturēšanās atļaujas mūsu valstī, savukārt 8% respondentu šajā jautājumā nav skaidri formulēta viedokļa.

Šobrīd koalīcijā norit diskusija par to, kā turpmāk rīkoties attiecībā ar uzturēšanās atļauju piešķiršanu un vai šajā sistēmā kaut kas būtu jāmaina. Ziņots arī, ka Nacionālā apvienība jau ilgstoši ir noskaņota pret uzturēšanās atļauju piešķiršanu.

2012.gadā Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde ir izsniegusi aptuveni 26 000 uzturēšanās atļauju, iekasējot valsts nodevu 927 880 latu apmērā.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu