Policijai nepieciešami papildu 625 tūkstoši eiro Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanai (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts policijai (VP) nepieciešami papildu 625 tūkstoši eiro Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanai.

Iekšlietu ministrija (IeM) rīkojuma projektā valdībai norāda, ka 613 293 eiro vajadzīgi, lai segtu izdevumus neatliekamu pierādījumu iegūšanai un nostiprināšanai, kā arī lai izmeklēšanas interesēs nodrošinātu notikuma vietas norobežošanu un apsardzi līdz 31.maijam. 107 914 eiro tiks izlietoti iestādes administratīvajos izdevumos, bet tehnoloģiskajām iekārtām un mašīnām nepieciešami 70 tūkstoši eiro.

Valdībai arī būs jālemj par 11 737 eiro piešķiršanu Nodrošinājuma valsts aģentūrai, lai segtu izdevumus būvkonstrukcijas nostiprināšanas darbos iesaistīto darbinieku atlīdzībai un videonovērošanas iekārtu uzstādīšanai traģēdijas vietā.

Jau ziņots, ka Rīgā, Zolitūdē, veikalā «Maxima» pagājušā gada 21.novembra vakarā iebruka jumts. Katastrofā gāja bojā 54 cilvēki, tostarp trīs glābēji. Policijas pirmā versija par traģēdiju ir saistīta ar objekta projektēšanas un uzraudzības iespējamiem pārkāpumiem, otrā versija – ar šā būvobjekta pirmās kārtas būvi, bet trešā versija saistīta ar otrās kārtas būves elementiem, kad jumta segums tika papildināts ar dažādiem materiāliem. Turpinās izmeklēšana.

Lai traģēdijas izmeklēšanas interesēs nodrošinātu notikuma vietas norobežošanu un neatliekamu pierādījumu iegūšanu un nostiprināšanu, atlikušās ēkas būvkonstrukcijas jānostiprina, lai fiksētu noziedzīga nodarījuma pēdas un noskaidrotu citus nozīmīgus apstākļus, kā arī jāpārvieto būvgruži, lai iegūtu un nostiprinātu pierādījumus.

Tirdzniecības kompleksu, kurā atradās «Maxima», attīstījis uzņēmums «Homburg», būvējusi būvkompānija «Re&Re», bet ēku projektējusi arhitektu firma «Kubs». Veikala ēka Zolitūdē, Priedaines un Anniņmuižas ielas krustojumā, pabeigta 2011.gada nogalē.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu