Pieteikumu par «Rossija RTR» retranslācijas ierobežojumu tiesa atstājusi bez virzības (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Administratīvā rajona tiesa bez virzības ir atstājusi biedrības «Russkaya Zarya» pieteikumu, kurā apstrīdēts Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) lēmums uz trim mēnešiem Latvijā ierobežot Krievijas valsts propagandas telekanāla «Rossija RTR» retranslāciju. Kā norādīja tiesā, pieteikums ir atstāts bez virzības līdz 16.maijam trūkumu novēršanai.

Pieteikumu tiesai parakstījuši krievvalodīgo nacionāli radikālā politiskā spārna aktīvisti Jevgeņijs un Jeļena Osipovi, Illarions Girss un Vitālijs Rudņevs. Tajā viņi, izmantojot Kremļa amatpersonu lietotajiem līdzīgus demagoģiskus argumentus, cenšas attaisnot Krievijas agresiju Ukrainā un apgalvo, ka NEPLP lēmums ir pretrunā Satversmes 100.pantam, kas Latvijā aizliedz cenzūru.

Paziņojumu telekanāla aizstāvībai izplatījis arī Latvijas Krievu kopienas prezidents Valērijs Kravcovs, kurš draud, ka «patur tiesības aizstāvēt tiesības, ko nosaka Satversmes 100.pants, izmantojot visas konstitucionālas metodes, ieskaitot ielu protestus».

Jau ziņots, ka NEPLP pieņēmusi lēmumu uz trim mēnešiem ierobežot TV kanāla «Rossija RTR» retranslāciju Latvijā, jo programmas ziņu un citos raidījumos konstatēta kara propaganda, kas pārkāpj Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu. Šāda informācija programmā «Rossija RTR» tikusi atspoguļota regulāri.

NEPLP lēmums stājās spēkā 8.aprīlī.

Biedrība «Russkaya Zarya» reģistrēta šā gada janvārī, tās priekšsēdētājs ir Osipovs. «Russkaya Zarya» mērķi saskaņā ar tās statūtiem esot panākt pilsonības piešķiršanu visiem nepilsoņiem, nostiprināt «piederības sajūtu vienotajai krievu pasaulei», stiprināt krievu valodas un kultūras stāvokli un nozīmi Latvijā un Eiropas Savienībā, kā arī veikt pretdarbību «jebkādai propagandai, kuru pamatā ir rusofobijas vai mazākumtautību diskriminācijas attaisnošanas idejas».

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu