Protestēs pret Krievijas militāro iebrukumu Ukrainā (41)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pie Krievijas vēstniecības Rīgā trešdien notiks akcija, lai protestētu pret Krievijas militāro iebrukumu Ukrainā, teikts «Latvijas Ukraiņu kongresa» «Facebook» lapā.

Biedrība norāda, ka šobrīd Krievija ieved Ukrainā karaspēku un bruņu tehniku. Tās vairs neesot negodīgas cīņas separātistu aizsegā, bet gan reāls un tiešs militārs uzbrukums suverēnai valstij. Krievija ir sākusi karu Eiropā.

Pēc piketa pie Krievijas vēstniecības akcijas dalībnieki dosies uz Lielbritānijas vēstniecību Alunāna ielā 5, lai atgādinātu, ka pasaule nav aizmirsusi 1994.gada Budapeštas memorandu, kurā Lielbritānija kopā ar ASV un Krieviju piekrita garantēt Ukrainas suverenitāti un drošību apmaiņā pret to, ka Ukraina atteiksies no tai piederošajiem atomieročiem.

Lielbritānijai un ASV tāpēc ir īpaša atbildība vērsties pret Krievijas agresiju Ukrainā un novērst karu Eiropā, norāda biedrība.

Akcija pie Krievijas vēstniecības sāksies plkst.17.

Jau ziņots, ka kopš pavasara Ukrainas austrumos, Doņeckas un Luganskas apgbalos, norisinās bruņots konflikts starp promaskaviskaviskajiem separātistiem un Ukrainas valdības spēkiem, un tādēļ tūkstošiem cilvēku ir bijuši spiesti doties bēgļu gaitās.

Komentāri (41)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu