Biedrība «Varu Latvijas tautai» Saeimas atsaukšanu atkal mēģinās rosināt pēc 4.novembra

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Biedrība «Varu Latvijas tautai» par parakstu vākšanu saistībā ar ierosinājumu atsaukt Saeimu Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) vēlreiz vērsīsies pēc 4.novembra, informēja biedrības pārstāvis Artūrs Malta.

CVK 15.jūlijā atteica reģistrēt biedrību kā iniciatīvas grupu parakstu vākšanai par ierosinājumu rīkot tautas nobalsošanu Saeimas atsaukšanai. Komisija skaidroja, ka Satversmē noteikts, ka «tiesības ierosināt tautas nobalsošanu par Saeimas atsaukšanu nevar izmantot gadu pēc Saeimas sanākšanas». Savukārt šis iesniegums saņemts 8.jūlijā, bet 12.Saeima uz pirmo sēdi sanāca pērn 4.novembrī. Tātad dienā, kad biedrība vērsās ar iesniegumu par reģistrāciju, vēl nevar ierosināt Saeimas atsaukšanu.

Biedrība pieļauj, ka CVK lēmumu nepārsūdzēs, lai gan joprojām uzskata, ka lēmumā minētais Satversmes 14.pants ierobežo balsošanu, nevis parakstu vākšanu, skaidroja «Varu Latvijas tautai» pārstāvis.

Kā ziņots, jūlija sākumā biedrība iesniedza CVK iesniegumu par ierosinājumu rīkot tautas nobalsošanu par 12.Saeimas atsaukšanu, vēloties sākt parakstu vākšanu.

CVK sēdē Malta lūdza reģistrēt biedrību kā iniciatīvas grupu parakstu vākšanai par ierosinājumu rīkot tautas nobalsošanu Saeimas atsaukšanai. Viņš skaidroja, ka parakstu vākšanas un nobalsošanas termiņi atbilst Satversmei un likumam par tautas nobalsošanu, likumu ierosināšanu un Eiropas pilsoņu iniciatīvu.

Izvērtējot iesniegumu un šo viedokli, CVK nolēma atteikt iniciatīvas grupas reģistrāciju parakstu vākšanai par ierosinājumu rīkot tautas nobalsošanu. Šo lēmumu var pārsūdzēt mēneša laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu