Kas jāzina, izvēloties bērnam vasaras nometni

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Izvēloties bērnu vasaras nometni, Veselības inspekcija aicina vecākus pievērst uzmanību ne tikai plānotajam nometnes saturam un aktivitātēm, bet arī bērna drošībai, pastāstīja inspekcijas pārstāve Agita Antonāne.

Viņa norādīja, ka Valsts izglītības satura centra mājaslapas sadaļā «Nometnes» ir iespējams iepazīties ar šajā gadā oficiāli reģistrētajām bērnu nometnēm. Šajā vietnē var pārliecināties, vai bērnam izvēlētā vasaras nometne būs droša - vai tā atbilst visām obligātajām prasībām un ir saņēmusi nepieciešamos saskaņojumus, tostarp inspekcijas atzinumu par nometnes atbilstību higiēnas prasībām.

Inspekcija vērš uzmanību, ka arī vecāki paši papildus pirms līguma slēgšanas ar nometnes vadību var pārliecināties par nometnes atbilstību - iepazīties ar nometnes apkārtni, pievēršot pastiprinātu uzmanību telpu, īpaši sanitāro telpu, tīrībai, kārtībai un to nodrošinājumam, pārliecināties, ka ir iespēja nomazgāt rokas pirms ēdienreizes un pēc tualetes apmeklējuma, noskaidrot, vai rotaļu laukumā un sporta zonā esošās ierīces nav bojātas un ir labi nostiprinātas, vai tuvumā esošās ūdenstilpes ir norobežotas.

Tāpat inspekcija iesaka vecākiem noskaidrot, kā nepieciešamības gadījumā nometnē tiks organizēta pirmās palīdzības sniegšana un vai bērniem redzamā vietā ir izvietota informācija par operatīvo dienestu izsaukšanas iespēju.

Tāpat jāatceras, ka ne ātrāk kā desmit darba dienas pirms došanās uz nometni vecākiem pie ģimenes ārsta vai pediatra ir jāizņem izziņa par bērna veselības stāvokli, kurā ir norādīta informācija par veiktajām potēm, pedikulozes (utainības) pārbaudi, alerģijām, hroniskām saslimšanām un speciālo medikamentu lietošanu.

2015.gadā inspekcija izsniedza 1074 atzinumus nometņu darbības sākšanai, kas ir tikpat daudz, cik gadu iepriekš. Kopumā inspekcija pagājušajā gadā bērnu nometnēs veica 83 plānveida kontroles, no kurām neatbilstības normatīvo aktu prasībām tika konstatētas 23 nometnēs jeb 28% no kontrolētajām bērnu nometnēm, kas ir par 2% mazāk nekā 2014.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu