Krievija un Baltkrievija ar lidmašīnu «An-30B» virs Latvijas veiks novērošanas lidojumu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Krievijas un Baltkrievijas pārstāvji ar lidmašīnu «An-30B» virs Latvijas Atvērto debesu līguma ietvaros veiks novērošanas lidojumu, TVNET uzzināja Aizsardzības ministrijā (AM).

AM informē, ka no 19. līdz 21. septembrim Atvērto debesu līguma (Open skies treaty) ietvaros Krievijas un Baltkrievijas pārstāvji, piedaloties Latvijas bruņoto spēku pārstāvjiem, ar lidmašīnu «An-30B» veiks novērošanas lidojumus virs Latvijas.

Pēc tam Krievijas un Baltkrievijas pārstāvji dosies uz Lietuvu, lai veiktu novērošanas lidojumus šajā valstī.

Ministrija informē, ka 1992.gadā parakstītais Atvērto debesu līgums stājās spēkā 2002.gadā un ietver 34 dalībvalstis Eiroatlantiskajā un Eirāzijas telpā.

Līgums paredz iespēju veikt novērošanas un fotografēšanas lidojumus virs tā dalībvalstu teritorijām, lai iegūtu informāciju par to bruņotajiem spēkiem, militārajiem objektiem un aktivitātēm. Tas ir viens no veiksmīgākajiem starptautiskajiem bruņojuma kontroles instrumentiem, kas vērsts uz savstarpējās atvērtības un uzticēšanās veicināšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu