Ušakovs pārsūdzējis VVC lēmumu sodīt Rīgas domi par oficiālu saziņu krievu valodā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) tiesā ir pārsūdzējis Valsts valodas centra (VVC) lēmumu sodīt Rīgas domi par krievu valodas izmantošanu oficiālā saziņā ar sabiedrību sociālajos tīklos.

Ušakovs savā «Facebook» profilā pavēstīja, ka ir iesniedzis dokumentus tiesā par VVC lēmumu sodīt Rīgas domi par krievu valodas izmantošanu. «Turpinām cīnīties,» komentēja Rīgas mērs.

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Laila Ivāna skaidroja, ka saskaņā ar normatīvo regulējumu mērs iesniegumu nodevis VVC, kam tālāk tas ir jānogādā tiesai. Lietu paredzēts skatīt Vidzemes priekšpilsētas tiesā.

Politiķis atsaucas uz SKDS veikto aptauju, kas liecinot, ka 68,7% rīdzinieku neiebilstot pret krievu valodas izmantošanu sociālajos tīklos saziņā ar sabiedrību. Tāpat saskaņā ar aptaujas datiem 73,3% aptaujāto neesot iebildumu, ka mērs savos personīgajos profilos izmanto gan krievu, gan latviešu valodu. Pret to ir 19,5% respondentu.

Jau ziņots, ka VVC sodīja Rīgas mēru Nilu Ušakovu par pašvaldības īstenoto saziņu svešvalodā sociālajos tīklos. Soda apmērs gan netika atklāts, tomēr normatīvie akti nosaka, ka sods par šādu pārkāpumu ir robežās no 35 līdz 140 eiro.

Par šādu lēmumu Ušakovs nekavējoties pauda neapmierinātību, norādot, ka lēmums esot prettiesisks.

Vispirms viņš VVC lēmumu apstrīdēja pašā iestādē, nosūtot sūdzību VVC direktoram Mārim Baltiņam par šīs iestādes inspektores pieņemto lēmumu administratīvi sodīt mēru par krievu valodas lietošanu Rīgas domes sociālā tīkla «Facebook» profilā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu