Būvvaldē iesniedz apliecinājumu par Stradiņa slimnīcas jaunā korpusa gatavību ekspluatācijai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šodien Rīgas pilsētas būvvaldē iesniegts apliecinājums par Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīcas jaunā korpusa gatavību ekspluatācijai, informēja slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle.

Iesniegums, kuru ir parakstījusi Stradiņa slimnīca kopā ar būvdarbu izpildītājiem pilnsabiedrību «SBRE», ir pamatojums būvvaldei organizēt būvobjekta pieņemšanu ekspluatācijā.

Sīle norādīja, ka konkrētu laiku, kad notiks pieņemšana, noteiks Rīgas pilsētas būvvalde. Būvvaldes norīkots būvinspektors iepazīsies ar visu atbildīgo institūciju atzinumiem, būvdarbu izpilddokumentāciju, klātienē ieradīsies objektā un lems par ēkas pieņemšanu ekspluatācijā.

Plānots, ka jaunais korpuss durvis pacientiem vērs 1.jūnijā. Patlaban notiek aktīvi darbi jaunā korpusa aprīkošanai ar mēbelēm, medicīnas iekārtām un tehnoloģijām, darbinieku iepazīšanās ar ēkā ierīkotajām inženiertehniskajām sistēmām un darbinieku apmācības, skaidroja Sīle.

A korpusa pirmās kārtas būvniecībā piesaistīts Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 24 miljonu eiro apmērā.

Jau ziņots, ka Veselības inspekcija (VI) janvārī sniedza negatīvu atzinumu par jauno korpusu, bet pēc veiktiem uzlabojumiem jau februārī atļāva to nodot ekspluatācijā.

Iepriekš, veicot pārbaudi, inspekcija konstatēja būtiskas neatbilstības jaunbūvē, piemēram, atsevišķām telpām nav pabeigta iekšējā apdare, nav pabeigta durvju bloku montāža, telpas nav sagatavotas rentgena tehnoloģiskās iekārtas montāžai un darbības organizēšanai.

Tāpat vēstīts, ka kopš 17.oktobra, kad bija jaunā korpusa pirmās kārtas nodošanas termiņš ekspluatācijā, būvniekam tiek piemērota soda nauda. Soda naudas apmērs ir vairāk nekā 3000 eiro dienā un tā tiek aprēķināta no neizpildīto darbu apjoma summas, iepriekš norādīja slimnīcas pārstāve Sīle.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu