Sestdien Latvijā dzēsti 27 ugunsgrēki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 27 ugunsgrēki, kuros cietis viens cilvēks, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) operatīvā informācija.

Rīgā vakar reģistrēti astoņi ugunsgrēki, citās Latvijas pilsētās - deviņi, bet novados - septiņi.

Kā aģentūru LETA informēja VUGD pārstāve Inta Šaboha, sestdien Viestura prospektā Rīgā dega šķūnis 50 kvadrātmetru platībā, kā arī aizdegās mikroautobuss. Ugunsdzēsēji izsaukumu saņēma plkst.15.21, bet likvidēt ugunsgrēku izdevās plkst.16.39.

Vakar plkst.7.23 Rīgā, Stiebru ielā, piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens, kas dega 0,1 kvādrātmetru platībā. Ugunsgrēks tika likvidēts pirms glābēju ierašanās. Ugunsgrēkā cietis cilvēks, kurš tika nodots mediķu uzraudzībā.

Pasliktinoties laikapstākļiem, būtiski samazinājies kūlas ugunsgrēku skaits. Sestdien dzēsti trīs pērnās zāles ugunsgrēki, bet piektdien bija reģistrēts 91 šāds gadījums. Kūlas dedzināšana ir aizliegta un administratīvi sodāma, tā apdraud cilvēku īpašumus, veselību un dzīvību.

VUGD darbinieki vakar veikuši arī 16 glābšanas darbus, bet deviņi izsaukumi izrādījušies maldinājumi.

Kopš gada sākuma Latvijā ugunsgrēkos cietuši 130, bet gājuši bojā 27 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu