Pagājušajā diennaktī dzēsti 43 ugunsgrēki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 43 ugunsgrēki un tajos cilvēki nav cietuši, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija.

Plkst.10.28 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Atbrīvošanas aleju Rēzeknē, kur ugunsgrēks bija izcēlies ražošanas ēkā. Ierodoties tika konstatēts, ka četrstāvu ražošanas ēkas pirmajā stāvā deg koka granulas, šķelda un putekļi 25 kvadrātmetru platībā. No piedūmotās ēkas tika evakuēti 10 cilvēki un šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks likvidēts plkst.18.16.

No minētā ugunsgrēka skaita 14 uguns nelaimes gadījumi bija saistīti ar pērnās zāles dzēšanas darbiem. Šogad reģistrēti jau 2207 kūlas ugunsgrēki.

Kopējā kūlas ugunsgrēku platība bija vairāk nekā 2,8 hektāri. Platības ziņā lielākais kūlas ugunsgrēks bija izcēlies Tukuma novada Lestenes pagastā, kur dega pērnā zāle divu hektāru platībā.

Tāpat vakar VUGD darbinieki veikuši 14 glābšanas darbus un saņēmuši divus maldinošus izsaukumus.

Kopš gada sākuma Latvijā reģistrēti 5034 ugunsgrēki. Dažādās ugunsnelaimēs dzīvību zaudējuši 35, cietuši 186, bet izglābti 144 cilvēki.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu