Aptauja: Iespēju par musulmaņu teroraktu Latvijā iedzīvotāji vērtē kā arvien mazāk ticamu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Iespēju, ka musulmaņu teroristi teroraktus varētu sarīkot arī Latvijā, iedzīvotāji vērtē kā arvien mazāk ticamu, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati.

Šogad aprīlī veiktajā aptaujā 36% respondentu iespēju, ka musulmaņu teroristi arī Latvijā varētu sarīkot terora aktus, vērtēja kā drīzāk ticamu, savukārt vēl 12% respondentu pārliecināti, ka šāda iespēja ir pilnīgi ticama.

Salīdzinot ar pagājušo gadu, kad tika sasniegts līdz šim augstākais rezultāts, šī gada rādītājs krities par 15 procentpunktiem.

Pretēju viedokli, proti, ka iespēja, ka musulmaņu teroristi teroraktu varētu sarīkot arī Latvijā, nav ticama, kopumā pauda 42% iedzīvotāju, kas ir par 11 procentpunktiem vairāk nekā 2016.gadā. Vēl 35% aptaujāto pauda, ka šāds notikumu pavērsiens drīzāk nav ticams, savukārt vēl 7% - ka tas pilnīgi nav ticams.

Vēl 10% aptaujāto nav varējuši sniegt konkrētu atbildi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu