CSDD: Vasarā ir tikpat daudz avāriju ar velosipēdistiem, cik gada pārējos mēnešos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Pērn vasaras trijos mēnešos noticis gandrīz tikpat daudz ceļu satiksmes negadījumu ar velosipēdistu dalību, cik gada pārējos deviņos mēnešos, liecina Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) apkopotie dati.

Pēc direkcijas pārstāvju vēstītā, 2016.gadā vasaras mēnešos notika 47% no visiem ceļu satiksmes negadījumiem ar velosipēdistu dalību, kamēr gada pārējos deviņos mēnešos notika 53% negadījumu.

Vienlaikus šogad pirmajos piecos mēnešos ceļu satiksmes negadījumos cietuši 148 velosipēdisti, bet pērn šajā laika periodā cietušo skaits sasniedza 178. Avārijās šogad dzīvību zaudējuši pieci velosipēdisti.

CSDD atgādina, ka ir svarīgi, lai sagatavotos gan velosipēdists, gan arī tiktu sagatavots braucamais. Velosipēdistam ir jāatceras, ka velo apliecību var iegūt no 10 gadu vecuma, nokārtojot ceļu satiksmes noteikumu un satiksmes drošības testu. Savukārt velosipēdu ieteicams piereģistrēt CSDD reģistrā.

CSDD norāda, ka pirms doties ar velosipēdu ielās ir svarīgi atsvaidzināt zināšanas par ceļu satiksmes noteikumiem, īpaši jāatceras, ka velosipēdists ir mazaizsargātais ceļu satiksmes dalībnieks un pakļauts lielākam riskam, tāpēc jābūt īpaši piesardzīgam.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu