Judins: «valsts nozagšana» nav parasta zādzība. «Oligarhu lietas» dalībnieki var izbēgt no soda

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Plānots, ka «oligarhu sarunu» lietu Saeimas komisija izmeklēs četru mēnešu laikā, LTV raidījumā «Rīta Panorāma» apstiprināja Andrejs Judins (V).

Sākot lasīt «oligarhu lietas» materiālus, viņš secinājis, ka pierādījumu par daudzām nisansēm nebūs, tāpēc ir svarīgs ne vien lietas izskatīšanas rezultāts, bet arī pats process. Viņš atzina, ka «valsts nozagšana» nav parasta zādzība - tas ir sarežģīts process, jo sarunās pieminētais netiek līgumu formā apstiprināts pie notāra. Turklāt «oligarhu sarunu» dalībnieki runā «interesantā valodā».

Savukārt Inguna Sudraba (NSL) sacīja, ka šādos gadījumos «ir viegli aiziet uz cilvēktiesību tiesu un prasīt aizstāvību». Viņa norādīja, ka «oligarhu lieta» ir uz robežas. Savas emocijas pēc «oligarhu sarunu» izlasīšanas viņa raksturoja kā «pretīgas».

Judins piemetināja, ka notiek pārbaude un būs jauni kriminālprocesi.

«Oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijas sastāvā darbosies Andrejs Judins (V), Mārtiņš Šics (LRA), Igors Pimenovs (S), Ritvars Jansons (VL-TB/LNNK), Inguna Sudraba (NSL) un Ainārs Mežulis (ZZS).

Ņemot vērā, ka Sudraba ir minēta «oligarhu sarunās», nacionālās apvienības «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) un «Vienotības» deputāti iebilst pret viņas apstiprināšanu parlamentārās izmeklēšanas komisijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu