Dienestu bruņotajos spēkos sāk 50 jauni karavīri

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Normunds Mežiņš, JIC

Šodien 50 karavīri, kuri sekmīgi pabeiguši Rekrutēšanas un atlases centra veikto atlasi, sāk dienestu bruņotajos spēkos, apgūstot kareivja pamatiemaņas Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes apmācību rotā Ādažos, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamentā.

Šis būs jau astotais no šogad plānotajiem 13 kareivja pamatapmācības kursiem, kurā dienestu uzsākušie karavīri apgūst pamatus darbībai ar ieročiem, taktikā, darbā ar karti un kompasu, kā arī pirmās palīdzības sniegšanu, lauka kaujas iemaņas un vairākus citus militārās apmācības priekšmetus. Šogad profesionālajā dienestā plānots pieņemt 828 karavīrus, no kuriem 345 - dienestam Sauszemes spēku Mehanizētajā kājnieku brigādē.

Aizsardzības ministrijā atgādināja, ka bruņotie spēki sākuši Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes artilērijas apakšvienību personālsastāva komplektēšanu, tāpēc aicina pieteikties profesionālajā militārajā dienestā kandidātus, kuri savu militāro karjeru vēlas saistīt ar artilēriju un Latvijā spēcīgāko kaujas atbalsta ieroci - haubicēm, no kurām pirmās bruņojumā nonāks jau šoruden.

Dienestam artilērijas apakšvienībās nepieciešami haubiču komandieri ar līdera dotībām, bet tēmētāji un lādētāji (šāvēji) - ar zināšanām sakaru, elektronikas un informācijas tehnoloģiju (IT) jomā. Savukārt lai kļūtu par haubiču vadītājiem un platformas mehāniķiem, kandidātiem nepieciešamas traktortehnikas vadīšanas un transporta remonta iemaņas. Par skaitļotājiem uguns vadības centra apkalpē varēs kļūt kandidāti ar labām sekmēm matemātikā un zināšanām sakaru, elektronikas un IT jomā.

Kandidāti varēs kļūt arī par artilērijas izlūkiem, darbojoties pretinieka virszemes mērķu identificēšanā, kā arī par 120 mm mīnmetēju apkalpes un to uguns vadības speciālistiem.

Kā zināms, lai kļūtu par artilēristu, kandidātam jābūt Latvijas Republikas pilsonim ar vismaz pamatizglītību vecumā no 18 līdz 39 gadiem. Priekšroka dienestam artilērijas apakšvienībās tiks dota kandidātiem, kuri ir beiguši arodskolas, kā arī citas profesionālās izglītības iestādes bruņotajiem spēkiem nepieciešamajās specialitātēs.

Jau ziņots, ka 2016.gada 16.jūnijā Saeimas apstiprinātajā Valsts aizsardzības koncepcijā noteikts, ka bruņotie spēki miera laikā uztur 17500 militāri sagatavotus karavīrus, tai skaitā 6500 profesionālā dienesta karavīrus, 8000 zemessargus un 3000 rezerves karavīrus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu