Rīgas dome plāno nodot AM zemesgabalus NBS bāzes paplašināšanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas dome plāno Aizsardzības ministrijai (AM) lietošanā nodot divus zemesgabalus Rītabuļļos Nacionālo bruņoto spēku (NBS) bāzes drošības zonas paplašināšanai, papildu piekļuves ceļa nodrošināšanai un apmācību iespēju pilnveidei, zināja Rīgas domē.

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja pirmdien, 4.septembrī, skatīs jautājumu par nekustamo īpašumu nodošanu īpašumā bez atlīdzības Latvijas valstij AM personā valsts pārvaldes funkciju veikšanai.

AM pērn septembrī vērsusies pie Rīgas domes norādot, ka, plānojot ministrijas valdījumā esošo nekustamo īpašumu Rīgā perspektīvo attīstību, secinājusi, ka aizsardzības funkciju izpildei atsevišķos objektos nepieciešamas papildu zemes vienības.

Lai paplašinātu NBS bāzes Dzintaru ielā 63 drošības zonu, nodrošinātu papildu piekļuves ceļu un pilnveidotu apmācību iespējas, ministrijai nepieciešama papildu teritorija. AM lūdza Rīgas domi izskatīt iespēju nodot ministrijas valdījumā divus NBS bāzei blakus esošos pašvaldībai piederošus nekustamos īpašumus 13,8319 hektāru un 4,0856 hektāru platībā.

AM šogad apstiprinājusi Rīgas domei, ka īpašumos neplāno veikt apbūvi un nekustamie īpašumi tiks izmantoti atbilstoši dabas parka «Piejūra» individuālajiem aizsardzības noteikumiem.

Rīgas domes lēmumprojekts paredz AM nodot Rīgas pilsētas pašvaldībai piederošo nekustamo īpašumu Rītabuļļos, kas sastāv no zemesgabala 138 319 kvadrātmetru platībā, un īpašumu, kas sastāv no zemesgabala 40 856 kvadrātmetru platībā. Abi zemesgabali atbilstoši spēkā esošajam teritorijas plānojumam atrodas apstādījumu un dabas teritorijā un atbilstoši dabas parka «Piejūra» individuālie aizsardzības un izmantošanas noteikumiem atrodas īpaši aizsargājamās dabas teritorijās un ir nepieciešams valsts pārvaldes funkciju veikšanai aizsardzības jomā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu