Mītiņā pret pakāpeniski pāreju uz mācībām latviski pulcējušies vairāk nekā 500 cilvēku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Šodien Rīgā, Esplanādē notiekošajā mītiņā pret pakāpeniski pāreju uz mācībām latviešu valodā, pulcējušies vairāk nekā 500 cilvēku. Pasākuma laikā lielākoties krievu valodā un īsu brīdi arī latviski no tribīnes tika teiktas runas, tajā skaitā uzsvērts, ka mītiņa dalībnieki ir daļa no Latvijas.

Protesta akcijas laikā tiek vākti paraksti, lai par gaidāmo izglītības reformu iesniegtu sūdzību vairākās starptautiskajās organizācijās. Tāpat pasākuma vietā uzslietā teltī cilvēkiem ir iespēja pieteikties kļūt par brīvprātīgajiem protesta kustībā.

Cilvēki pulcējušies ar plakātiem, kur rakstīts «Kārli, nepieskaries sarkanajai līnijai!», «Kārli, uzmanies! Augsts spriegums!», «#Es esmu Latvija» un citiem.

Ap plkst.13 mītiņā bija pulcējušies vairāk nekā 500 cilvēki.

Kā ziņots, pasākumu organizē Latvijas Krievu savienība.

Šonedēļ Saeima pirmajā lasījumā atbalstīja grozījumus Izglītības likumā un Vispārējās izglītības likumā par pakāpenisku pāreju uz mācībām latviešu valodā vidusskolā.

Izglītības likuma un Vispārējās izglītības likuma grozījumi paredz no 2019.gada 1.septembra vispārējās izglītības iestādēs sākt pakāpenisku pāreju uz mācībām latviešu valodā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu