Kā "Auļi" uzspridzināja Spīķeru koncertzāli (25)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Vakarvakaru nespēja sabojāt Rīgas "Dinamo" zaudējums. Un viss tikai tāpēc, ka vienlaikus ar hokejspēli savējo etnospēli Spīķeru koncertzālē piedāvāja bungu un dūdu grupa "Auļi", kas prezentēja jauno albumu "Etnotranss".

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Spīķeru koncertzāle bija pārpildīta, un milzu ovācijas izpelnījās jau "Auļu" iesildītāji "Vīteri" no Latgales, kuri nekautrējās apspēlēt vakara galvenos vaininiekus starpdziesmu teatrālās etīdēs un latgaliskos jokos. Muzikāli "Vīteri" ir labi saliedēta folkkopa, kas spētu uzkurināt jebkuru zaļumballi ar tautiskos, ne šlāgeriskos motīvos bāzētu attieksmi, kas līdz ar to izraisa smaidu arī inteliģentas auditorijas vidū.

Pēc iesildītāju gaišās un sajūtu ziņā tīrās vīterošanas "Auļi" kopā ar rakstnieci un albuma aprakstošā teksta autori Laimu Muktupāvelu šķita īsts etnomākslas iemiesojums, savukārt piedāvājot folklorizētā pazemē vedošu muzikālu uzvedumu, kura dekorācijas gan bija jāiztēlojas katram pašam. Uz koncerta beigām Spīķeru koncertzāle jau atgādināja īstu rokklubu vienīgi rokmūzikas vietā publiku šoreiz bija parāvis jaudīgas etnomūzikas vilnis, kas nespēja atstāt vienaldzīgu nevienu klātesošo. Bravo "Auļiem", šis bija viens no šā gada skaistākajiem muzikālajiem piedzīvojumiem Latvijā!

Kaspars

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu