Lielajos kapos brīvi pieejamā vietā atrodas cilvēka mirstīgās atliekas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kāds vērīgs TVNET lasītājs iesūtījis video, kur redzams, ka Lielajos kapos vienā no mauzolejiem redzami cilvēka kauli. Cilvēka mirstīgās atliekas pieejamas brīvi, jo mauzolejs nav norobežots.

Lielo kapu teritorijas kopšana no šā gada aprīļa beigām uzticēta SIA «Rīgas meži» daļai «Dārzi un parki».

Lielo kapu un Jēkaba kapu teritorijas valdītājs ir RD Īpašuma departaments, par tur esošu vēsturisko vērtību uzturēšanu, saglabāšanu un restaurāciju turpmāk ir atbildīga Rīgas pieminekļu aģentūra, bet teritorijas apsaimniekošanu nodrošina SIA «Rīgas meži».

Foto: Ekrānšāviņš no video

«Rīgas meži» jau līdz šim nodrošināja LELB īpašumam piegulošās teritorijas gar Klijānu ielu apsaimniekošanu. Pretēji iepriekš atsevišķu privātpersonu izplatītajai maldinošajai informācijai, uzņēmuma speciālisti šo teritoriju kopa ar lielu atbildību un teicamā kvalitātē.

«Rīgas meži» gan norāda, ka šāda veida apbedījumi ir Rīgas pieminekļu aģentūras atbildība.

Savukārt Rīgas pieminekļu aģentūras direktors Guntis Gailītis TVNET atbild īsi - ja ir atsegti un atrasti cilvēka kauli, tad jāvēršas policijā, kas tālāk risina jautājumu likumā paredzētā kārtībā.

Aģentūras praksē šādi gadījumi nav bijuši.

TVNET sazinājās arī ar Valsts policiju, kura solīja noskaidrot notikušā apstākļus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu