"Virsaitis" ieradies Liepājā .

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien pirms pulksten desmitiem no rīta Tirdzniecības kanāla 84.piestātnē pietauvojās Latvijas Jūras spēku jaunais, Norvēģijas valdības dāvinātais kuģis, kas nosaukts par "Virsaiti". Tas iekļauts Karakuģu flotiles sastāvā un pamatā tiks izmantots kā štāba un apgādes kuģis.

Kā pastāstīja "Virsaiša" komandieris komandleitnants Aivars Ušackis un Karakuģu flotiles komandieris komandleitnants Aleksandrs Pavlovičs, lai arī kuģim jau vairāk nekā divdesmit gadu, tas joprojām ir teicamā kārtībā, modernizēts un aprīkots ar iekārtām, kas nodrošina kuģa izmantošanu ūdenslīdēju darbībai. "Virsaitis" varēs piedalīties krasta apsardzē, nepieciešamības gadījumā strādāt ekoloģisko katastrofu vietās un ilgstoši uzturēties jūrā. Pretgaisa aizsardzības vajadzībām var tikt izmantots 40 milimetru lielgabals, uz kuģa atrodas arī zemūdens meklēšanas hidroakustiskā stacija. "Virsaitis" šobrīd ir Latvijas Jūras spēku lielākais karakuģis. Tā garums – 64,8 metri, platums – 12 metru, maksimālais ātrums - 15 mezglu. Plānots, ka apkalpē būs apmēram piecdesmit cilvēku. Lai arī "Virsaitis" ir norvēģu dāvinājums, par tā pārvešanu, sagatavošanas darbiem, aprīkošanu ar vajadzīgo tehniku Latvijai gada laikā būs jāsamaksā apmēram 500 tūkstoši latu. Turpināsies karakuģa sagatavošana Baltijas valstu Jūras spēku eskadras "Baltron" mācībām jūlijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu