Lielplatonē un Glūdā atvērs zupas virtuves

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nākampirmdien Jelgavas novadā tiks atvērtas divas zupas virtuves trūcīgajiem. Līdz šim tāda darbojās Elejā, nu būs arī Lielplatonē un Glūdā. Bet nedēļu vēlāk tiks atvērta Līvbērzē un Vārpas ciematā.

Lielplatones sociālā darbiniece Gita Lemkina uzsver, ka aptuveni trešā daļa pagasta iedzīvotāju ir trūcīgi un maznodrošināti. Arī Glūdas pagastā bezdarbnieku un trūcīgo skaits arvien aug. Zupas virtuvē, ko Glūdā Zemgales ciemata dienas centrā atvērs nākampirmdien, sākotnēji iecerēts pabarot ap 20 izsalkušo, bet Lielplatones pagasta bijušā aprūpes nama telpās ierīkotajā virtuvē – izsniegt 30 zupas porciju. Savukārt Elejā, kur zupas virtuve darbojas jau mēnesi, siltu maltīti ik dienu paēdot ap 85 izsalkušo.

Jelgavas novada atbalsta biedrības (JNAB) pārstāve Zane Leimane stāsta, ka pusdienu galdam līdzekļus ziedo gan uzņēmēji un ražotāji, gan privātpersonas. Biedrība aprēķinājusi, ka no viena ziedotā lata pietiek trīs zupas šķīvjiem. Maltīšu pagatavošanā iecerēts iesaistīt bezdarbniekus – 100 latu «stipendiātus».

Līdz aprīļa beigām JNAB plānots atvērt vēl divas zupas virtuves Līvbērzē un Vārpas ciematā, un tiekot strādāts, lai tā atkal atsāktu darbu Kalnciemā, kur pagaidām darbs pārtraukts. Jelgavas novada Sociālā dienesta vadītāja Ilze Āna teic, ka novada budžetā līdzekļi zupas virtuves nodrošināšanai pagastos nav paredzēti.

Biedrība neesot atteikusies arī no domas trūcīgajiem palīdzēt iekopt mazdārziņus. Tā apņemas pirms sējas noorganizēt zemes apstrādi un sagādāt sēklas. «Pārāk daudz gribētāju gan nav pieteikušies, bet pagaidām zināms, ka paliels lauks atvēlēts Līvbērzes pagastā. Cilvēki pieteikušies arī citviet,» stāsta Z.Leimane.

Vairāku pagastu sociālie darbinieki spiesti atzīt, ka satraucoši daudz ir cilvēku, kas paļaujas tikai uz sociālajiem pabalstiem, neizrādot iniciatīvu pašiem rūpēties par savu labklājību. Aizaugušu un nekoptu mazdārziņu pagastos neesot retums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu