Raksts sākotnēji publicēts 2019. gada 30. septembrī.

Pa autoceļu E60 no Tbilisi vairāku motociklu pavadībā izbrauc sudrabots "Dodge Charger". Motocikli ir izrotāti ar Gruzijas karogiem, uz "Dodge" bagāžnieka vāka - liela uzlīme ar uzrakstu angļu valodā “Putins ir okupants”. Pie jaudīgā auto stūres sēž atlētisks vīrietis militārās biksēs, krekliņā un saulesbrillēs, īsi noskūtiem matiem un iesirmu vaigubārdu. Tas ir Dāvids Katsarava - Gruzijā labi pazīstams aktieris, sportists un uzņēmējs.

Tbilisi piepilsētas benzīntankā, kur kortežs ir piestājis uzpildīt degvielu, pie "Charger" loga pienāk benzīntanka darbinieks un jautā Dāvidam: vai grupa ir ceļā uz Atotsi? Dāvids pamāj ar galvu, un viņi pārmij dažus teikumus. Visa brauciena laikā uz Atotsi - ciematu, kas atrodas pie pašpasludinātās Dienvidosetijas robežas, Dāvidam no blakus braucošajām mašīnām māj gadījuma garāmbraucēji. Ir acīm redzams, ka viņš Gruzijā ir labi pazīstama personība.

Ir 2019. gada 11. augusts - diena, kad aprit tieši 11 gadi kopš asiņainajiem notikumiem Shindisi ciematā 2008. gada Gruzijas-Krievijas karā. Toreiz nevienlīdzīgā cīņā ar milzīgu pārspēku šajā ciemā bojā gāja 17 gruzīnu karavīri. Dāvids un rokeri ir ceļā uz memoriālu, kas uzcelts par godu kritušajiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X