Slēgta daļa Liepājas šosejas; situācija Saldū stabilizējas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Liepājas šosejas 98.kilometrā, starp Brocēniem un Saldu, spēcīgo lietavu radīto izskalojumu dēļ slēgta satiksme un transports tiek novirzīts caur Saldus pilsētu, informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi". Savukārt situācija saistībā ar lietavu izraisītajiem plūdiem Saldū stabilizējas un ūdens līmenis krītas, informēja Saldus novada domes priekšsēdētāja Indra Rassa.

Transports tiek novirzīts caur Saldus pilsētu

Patlaban netiek prognozēts, kad šajā posmā satiksmi varētu atjaunot.

Jau ziņots, ka uz Liepājas šosejas Saldus apkārtnē ir izveidojušies vairāki caurteku izskalojumi. Arī uz reģionālā autoceļa Ventspils-Kuldīga-Saldus 102.kilometrā izveidojušies izskalojumi un ieviesti ātruma ierobežojumi.

Ceļš Brocēnu apkārtnē pārvērties ūdenskritumā
Ceļš Brocēnu apkārtnē pārvērties ūdenskritumā Foto: Mobilais reportieris

Cilvēki no applūdušajām mājām spiesti meklēt naktsmājas

Vissmagāk plūdos cietusi Brīvības iela - tas saistīts ar to, ka blakus slimnīcai esošajam dīķim tika pārrauts aizsprosts. Nesen būvēta privātmāja Brīvības ielā 2 cietusi īpaši smagi - tās pirmais stāvs bija pamatīgi applūdis, pašlaik gan ūdens līmenis jau esot krities. Mājas iemītnieki pagaidām apmetušies pie draugiem.

Zemākajās vietās ūdens jau nosūknēts

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Rīgas 9.vada komandieris Jānis Grīnbergs šovakar Latvijas Televīzijas raidījumā "Panorāma" apliecināja, ka situācija Saldū stabilizējas un ūdens līmenis krītas. Zemākajās vietās ūdens tiek nosūknēts.

Patlaban visos izskalotajos ceļu posmos vismaz vienā braukšanas virzienā satiksmes plūsma tiekot nodrošināta un vismaz Saldū no ārpasaules nošķirtu mājsaimniecību neesot.

Vislielākie zaudējumi ceļiem

Taujātas par zaudējumu apmēriem, viņš atzina, ka valstiskā līmenī lielākos zaudējumus radīs tieši bojāto ceļu atjaunošana. Tāpat reģionā esot applūduši labības lauki, taču, cik lielus postījumus lietusgāzes tiem nodarījušas, viņš nemācēja spriest.

Rīt plkst.10 tiksies pašvaldības darba grupa, lai lemtu par veicamajiem darbiem šīs situācijas risināšanā, informēja Rassa.

Kā informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Kurzemes reģiona brigādes komandiera vietnieks Genādijs Pavlovs, visnopietnākā situācija ir tieši Brocēnu novadā applūdušo ceļu dēļ. Saldus pilsētā applūdušas aptuveni 20 mājas zemākās vietās. 12 iedzīvotāji Saldū, Brīvības ielā, pēc glābēju ieteikuma divas mājas atstājuši un apmetušies pie radiem vai paziņām.

Applūdušās Saldus ielas
Applūdušās Saldus ielas Foto: Mobilais reportieris

Šodien Saldus novada domē sasaukta Civilās aizsardzības komisijas sēde, kurā piedalījušies dažādi dienesti un Saldus un Brocēnu novada pašvaldību vadība. Ārkārtas situācija nav izsludināta un pašlaik šāds jautājums pat netiek izskatīts, akcentēja Pavlovs.

No plūdu apdraudētākajām vietām tiek atsūknēts ūdens. Pēc Pavlova rīcībā esošās informācijas, kopumā Saldū applūdušas aptuveni 20 ēkas - pārsvarā privātmājas.

Uz Saldus applūdušajām ielām varēja ar rokām ķert zivis
Uz Saldus applūdušajām ielām varēja ar rokām ķert zivis Foto: Mobilais reportieris

Kā pastāstīja VUGD Kurzemes reģiona brigādes komandieris Andrejs Beļakovs, no Liepājas Saldū nogādāta pārvietojama sūkņu stacija, kas spēj izsūknēt ap 100 litriem ūdens sekundē. Nepieciešamības gadījumā to izmantos ūdens atsūknēšanai. Ja būs nepieciešams, šāda tehnika tiks nosūtīta arī no Ventspils.

Kā ziņots, Saldū pēc pagājušās nakts stiprajām lietusgāzēm applūdušas dažas mājas zemākajās vietās, taču situācija nav tik kritiska, tādēļ nav nepieciešams lemt par ārkārtas stāvokļa izsludināšanu, šorīt informēja Saldus novada domes priekšsēdētāja Indra Rassa. Informācija par to, ka varētu būt applūdušas notekūdeņu attīrīšanas iekārtas, neatbilst patiesībai, akcentēja Rassa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu