LZS kā darbības virzienus nākamajiem četriem gadiem Alojas novadā nosauc izglītību un uzņēmējdarbību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Izglītības un uzņēmējdarbības attīstību Alojas novada domes deputāts Valdis Bārda (ZZS) nosauc kā galvenos darbības virzienus, kas nākamajos četros gados varētu attīstīt Alojas novada dome.

Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) Alojas novadā pašvaldību vēlēšanās ieguva 25,46% balsu un četrus mandātus. Bārda gan izvairīgi komentē savas iespējas nomainīt Daci Vilni (Reģionu Alianse) novada priekšsēdētāja amatā, aizbildinoties, ka tas ir jāizlemj ievēlētajiem deputātiem.

Tādu pašu atbildi par iespēju saglabāt līdzšinējo pozīciju pašvaldībā aģentūrai LETA sniedza arī Vilne.

Apspriežot iespējamos sadarbības plānus nākamajiem četriem gadiem, Bārda norādīja, ka, veidojot sadarbību domē, raudzīsies ņemt vērā arī citas novadā populārākās partijas, «Vidzemes partiju» un «Visu Latvijai!» - «Tēvzemei un Brīvībai/LNNK», plānus un veidot saskanīgu sadarbību.

Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) dati ļauj spriest, ka amatu domē saglabās deviņi no līdzšinējiem 15 deputātiem.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka LZS Alojas novadā ar 22,55% vēlētāju atbalsta un trim mandātiem seko «Vidzemes partija».

Tāpat Alojas novada domē ievēlēta Nacionālā apvienība «Visu Latvijai!» - «Tēvzemei un Brīvībai/LNNK», kura saņēmusi 18,14% vēlētāju balsu un domē iegūs trīs mandātus.

Savukārt pa vienai vietai domē zaudējušas partija «Vienotība» un «Vidzemes partija». «Vienotību» līdzšinējo divu deputātu vietā pārstāvēs viens, savukārt «Vidzemes partiju» - līdzšinējo četru deputātu vietā pārstāvēs trīs.

Domē ar 13,05% atbalstu iekļuvusi arī «Reģionu alianse», nodrošinot sev divus mandātus.

Divas vietas ar 11,45% balsu sev nodrošinājusi arī domē iepriekš nepārstāvētā partija «KPV LV».

Kopumā Alojas novadā vēlēšanās piedalījās 49,87% jeb 2062 vēlētāji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu