Rīgā atkal dara darīšanas pēc: Mikrorajonos būtiski samazina autostāvvietu skaitu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FB/Pilsēta cilvēkiem

Rīgas dome pērn paziņoja, ka mikrorajonu ielās veidos jaunas autostāvvietas, lai it kā atrisinātu mikrorajonu iekšpagalmu problēmas - autovadītāji novietoja automašīnas gan zālē, gan bloķēja ceļu ugunsdzēsēju automašīnām. Lūk, kāds ir rezultāts, ko apkopojusi domubiedru grupa «Pilsēta cilvēkiem» - tas liek atkal tikai pasmīnēt. Gribēja kā labāk, sanāca kā vienmēr.

Detalizētā rakstā par jaunajām autostāvvietām Rīgas dome solīja, ka Malienas ielā tiks izveidotas 53 jaunas autostāvvietas [1]. Aizbraucot un apskatoties, varam redzēt, ka tā tik tiešām arī ir - skolas pusē izbūvētas 15 autostāvvietas, savukārt dzīvojamo ēku pusē - 38 autostāvvietas. Tiktāl viss ir kārtībā.

Ir tikai viens āķis - pirms autostāvvietu izbūves dzīvojamo ēku pusē iedzīvotāji jau legāli novietoja automašīnas brauktuves malā.

Kopumā vieta dzīvojamo ēku pusē bija 430 metru garumā jeb 74 automašīnām. Tas nozīmē, ka vietu skaits pēc «bezmaksas» autostāvvietu izbūves patiesībā būs nevis palielinājies, bet sarucis par 21 autostāvvietu.

Šis «uzlabojums» rīdziniekiem izmaksāja 115 000 EUR jeb 2169 EUR par vienas autostāvvietas izbūvi.

Diez vai tas ir tas, ko gribēja Rīgas domes vadība, bet ar šādām nejēdzībām gan rīdziniekiem, gan Ušakovam būs jāsamierinās arī turpmāk, kamēr vien RDSD vadības komandā strādās speciālisti, kas pērn organizēja haotiskos remontdarbus Brīvības, Lāčplēša un Krišjāņa Barona ielā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu