Izlamā un izmet no tramvaja

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA. TVNET karikatūra

Lai arī velotūristu Rīgā kļūst arvien vairāk, izrādās - velosipēdu aizliegts pārvadāt tramvajā. Tas nav iespējams arī tad, ja cilvēks ir nelaimīgi pārsitis riteņa riepu un nevar aizbraukt pat līdz remontdarbnīcai. Par to pārliecinājās kāds portāla TVNET lasītājs, kuru šodien izlamāja tramvaja vadītāja. "Rīgas satiksmes" pārstāvis TVNET apstiprināja, ka velosipēdu pārvadāšana sabiedriskajā transportā ir aizliegta. Tas saistīts ar ar vairākiem aspektiem, tostarp pasažieru drošību.

Lasītājs TVNET pastāstīja, ka šodien, braucot uz darbu, pārsitis velosipēda riepu.

Tā kā tas noticis netālu no Kr.Barona ielas sākuma Rīgas centrā, vīrietis paņēmis savu bojāto velosipēdu un devies uz tramvaju. Viņš vēlējās aizvest riteni līdz aptuveni 4 kilometru attālumā esošajai velosipēdu darbnīcai, jo ar pārsistu riepu tas, protams, nebija braucams.

Liels bija vīrieša pārsteigums, kad viņš iecēla bojāto riteni 11.maršruta tramvajā.

Lai arī viņš bija iegādājies divas papildu biļetes, tramvaja

vadītāja sāka uz viņu kliegt, ka tramvajā ar riteni aizliegts kāpt.

Viņa klaigāja, lai pasažieris saucot taksi, kas aizvedīs viņa riteni, vai arī lai jaucot to ārā un tinot lupatās kā bagāžu.

Vīrietis paņēmis riteni un izkāpis no šā tramvaja ārā. Domāja sagaidīt nākamo tramvaju un braukt ar to. Taču arī tā vadītāja izraidīja nelaimē nonākušo pasažieri no tramvaja. Turklāt šajā situācijā nepieklājīgi uzvedās arī divi tramvajā sēdošie pensionāri.

Ko iesākt vecam un vientuļam cilvēkam?

Rupji izraidīts no tramvaja, vīrietis bija spiests zvanīt tuviniekiem un lūgt, lai viņu kopā ar riteni aizved uz remontdarbnīcu.

Viņš uzsver, ka šai gadījumā vairāk uztraucas nevis par vadītāju attieksmi pret viņu, bet gan citiem cilvēkiem, kurus varētu piemeklēt līdzīga nelaime.

Arī vecie un vientuļie ļaudis varētu nonākt šādā situācijā, taču viņiem tad nebūtu kam piezvanīt un palūgt palīdzību.

Vecais pensionārs Juglā varētu nomirt, taču tramvajā viņam neļautu kāpt!

Turklāt parastā taksometrā velosipēdu ievietot nevar. Lai aizvestu riteni uz remontdarbnīcu, būtu jāmeklē mikroautobuss, kas pensionāram radītu lielus izdevumus.

Velosipēdu pārvadāšanu aizliedz MK

Savukārt galvaspilsētas sabiedriskā transporta uzņēmuma "Rīgas satiksme" (RS) pārstāvis Viktors Zaķis portālam TVNET skaidroja, ka valdības noteikumos velosipēdu pārvadāšana sabiedriskajā transportā atļauta tikai situācijās, kad sabiedriskais transports aprīkots ar speciālām novietnēm šim nolūkam.

RS tādu nav, un tādēļ velosipēdu pārvadāšana sabiedriskajā transportā ir liegta.

Apdraudēta drošība un tīrība

Tas saistīts ar vairākiem aspektiem. Pirmkārt, drošības. Tramvajam strauji bremzējot un manevrējot, nepiestiprināts velosipēds var traumēt pasažierus un bojāt transportlīdzekli.

Otrkārt, velosipēds aizņem daudz vietas. Tādējādi samazinās tramvaja iespēja uzņemt vairāk pasažieru. Trešais aspekts saistīts ar velosipēdu netīrību. RS iepriekš saņēmusi daudz pasažieru sūdzību par to, ka riteņi sasmērējuši citu cilvēku apģērbu, tramvaja sēdekļus un grīdu.

Iesaka saukt taksometru

Vienīgā situācija, kad RS sabiedriskajā transportā atļauts pārvadāt riteņus, ir tad, ja ritenis ir speciāli tam sagatavots un iepakots.

Zaķis arī piebilda, ka sabiedriskais transports nav vienīgais, ar ko galvaspilsētā iespējams pārvietoties, - to var izdarīt arī parastajos un kravas taksometros.

Savukārt, vērtējot tramvaja vadītāju uzvedību, Zaķis sacīja, ka

vadītāju kliegšana uz pasažieriem nav pieļaujama.

Viņš aicināja pasažieri zvanīt uz bezmaksas informatīvo tālruni 8001919 un pēc iespējas konkrētāk izstāstīt par notikušo tramvajos.

RS rūpīgi izvērtējot un pārbaudot katru klientu sūdzību. Ja apstiprinās vadītāju vaina, seko diezgan smagas sankcijas, piemēram, rājiens, algas samazināšana vai pat atlaišana no darba. Vadītāji to zinot un tādēļ neesot ieinteresēti šādās situācijās.

Taču, neskatoties uz to, konfliktsituācijas joprojām notiekot, Zaķis atzina.

Noslēgumā viņš piebilda, ka RS arī domā par speciālo velosipēdu aprīkojuma iegādi, taču tas saistīts ar investīcijām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu