Inčukalna novada iedzīvotāji satraukušies par melno dūmu mākoņiem pie savām mājām

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aculiecinieka foto

Kāds Inčukalna novada iedzīvotājs atsūtīja satraukuma pilnu vēstuli par kokapstrādes uzņēmuma darbību netālu no dzīvojamām mājām. Arī novada būvvaldes vadītājs atzina, ka uzņēmums nav līdz galam sakārtojis dokumentāciju. Tomēr kokzāģētava atrodas rūpnieciskās apbūves zonā, kur ražošanas procesi ir pieļaujami.

TVNET lasītājs Viktors rakstīja: «Inčukalna novadā atrodas kokapstrādes uzņēmums, kura saimniekam nerūp apkārtējo iedzīvotāju labklājība. Pats uzņēmums atrodas kādus 50 metrus no daudzdzīvokļu mājas, kā arī netālu atrodas dažas privātmājas.

Katru gadu, iestājoties pavasarim, apkārtni pārklāj dūmu mākoņi no uzņēmuma teritorijā esoša skursteņa, un

kokzāģētava strādā praktiski 24/7, neļaujot mierīgi atpūsties un izgulēties.

Esam vērsušies pie uzņēmuma īpašnieka, bet bez rezultātiem. Rakstījām iesniegumu Vides dienestā, pagaidām bez rezultātiem, bet mēs nepadodamies un iesaistīsim arī citus atbildīgus dienestus.»

Bet Inčukalna novada domes Būvvaldes vadītājs Mārtiņš Hofmanis TVNET skaidroja, ka situācija ir ļoti komplicēta, jo, reaģējot uz iedzīvotāju sūdzībām, Būvvalde apskatīja objektu un konstatēja, ka dokumentācija nav līdz galam sakārtota.

Būvvaldē ieradās kokzāģētavas īpašnieks. Situācija tika pārrunāta ar būvinspektoru, kurš noteica termiņu nevēlamo blakusapstākļu sakārtošanai un novēršanai.

Tomēr Hofmanis vērsa uzmanību arī uz faktu, ka

kokzāģētava atrodas rūpnieciskās apbūves zonā un ražošanas procesi šajā zonā ir pieļaujami.

«Laikā, kad 2012.gadā pieņēma «Inčukalna novada teritorijas plānojumu 2013. - 2024. gadam», no iedzīvotājiem netika saņemti iebildumi - un tas tomēr bija laiks, kad bija publiskās apspriedes, sanāksmes, kurās varēja izteikt savu (protams, pamatotu un argumentētu) viedokli - arī pretenzijas - par novada funkcionālo zonējumu.

Un, cik man zināms, toreiz aktivitāte nebija liela,» viņš vēstīja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu