Ušakovs ar DP starpniecību vēlētos liegt 16.marta piemiņas pasākumus (427)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pagaidām Ušakovam nav argumentu, kas ļautu aizliegt ziedu nolikšanu pie pieminekļa 16.martā. Tāpēc pirms nedēļas Rīgas mērs devies pie Drošības policijas priekšnieka Jāņa Reinika, lūdzot atrast kādu iemeslu pasākumu aizliegt. Iekšlietu ministre Linda Mūrniece uzskata, ka šādi mērs izdarījis spiedienu uz drošības iestādēm.

"Saskaņas centra" Rīgas mēram Nilam Ušakovam kā Rīgas galvai būs jāatbild, kas notiks Rīgas ielās 16.martā. Šajā dienā "Daugavas vanagi" piedalīsies dievkalpojumā un domē pieteikuši gājienu uz Brīvības pieminekli. Bet tur viņus sagaidīs protestētāji - antifašista Genādija Kotova biedri.

Linda Mūrniece, iekšlietu ministre (JL): "Droši vien Ušakova kungs varētu teikt, ka viņš formāli interesējās par kārtību Rīgā, bet es kā politiķe uztveru to kā politisku spiedienu pret Drošības policiju, lai panāktu sev vēlamu rezultātu."

Nils Ušakovs, Rīgas mērs (SC): "Es domāju, jūs pārvērtējat Rīgas domes spējas izdarīt spiedienu uz Drošības policiju. Tas ir... Tas būtu grūti – spiest uz Drošības policiju."

Žurnālists: Bet es saprotu, ka no Drošības policijas nekādas ziņas nav saņemtas?

Nils Ušakovs: "Nu mēs arī negaidījām.. Kā es biju teicis – saprast, vai kaut kas ir iespējams, teiksim, kaut kas draud drošībai, var tikai neilgu laiku pirms tā pasākuma, kad ir zināmi visi iespējamie aspekti."

Drošības apdraudējums Ušakovam ļautu aizliegt 16.marta gājienu

Drošības policija apstiprina, ka Ušakovs pie viņiem nācis runāties, bet plašāk par sarunu nestāsta. "Nekā personīga" zināms, ka Drošības policijai tiešām nav informācijas, ka 16.martā draudētu nemieri.

No Ušakova teiktā noprotams, ka Rīgas mērs tomēr cer uz drošības dienestu spējām atrast kādu apdraudējumu.

Nils Ušakovs, Rīgas mērs: "Drošības iestādes izdarīs savu darbu, un pēc tam mēs izdarīsim savu."

Žurnālists: Bet pastāv iespēja, ka Rīgas dome varētu neļaut rīkot pasākumu?

Nils Ušakovs: "Drošības iestādes izdarīs savu darbu, pēc tam Rīgas dome, savas kompetences ietvaros rūpējoties par rīdziniekiem, izdarīs savu."

Komentāri (427)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu