Āboltiņa atkārtoti aicina Zatleru pievienoties "Vienotībai"

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pašreizējam Valsts prezidentam Valdim Zatleram pēc amata atstāšanas vajadzētu pievienoties apvienībai "Vienotība", nevis veidot jaunu partiju, šodien žurnālistiem sacīja "Vienotības" līdere, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Aicina pievienoties "Vienotībai"

Politiķe norādīja, ka jau iepriekš aicinājusi Zatleru viņa nepārvēlēšanas gadījumā pievienoties "Vienotībai", jo līdz šim ar saviem lēmumiem Valsts prezidents esot šo politisko spēku atbalstījis un arī apvienība viņam paudusi atbalstu.

Āboltiņa uzsvēra, ka nevajadzētu veidot jaunu partiju, jo jau tagad "uz diviem latviešiem ir trīs partijas". Tā vietā iespējams uzlabot esošos politiskos spēkus, nākot klāt enerģiskiem cilvēkiem.

"Jaunas partijas veidošana varētu parādīt, ka Zatlera mērķi, rosinot Saeimas atlaišanu, nav bijuši patiesi," sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

Piesauc oligarhu ietekmi

Vērtējot prezidenta vēlēšanu iznākumu, Āboltiņa sacīja, ka Zatlers bijis pārliecināts par pārvēlēšanu, tomēr, pateicoties "oligarhu ietekmei", noticis savādāk.

"Acīmredzot tas tika sarunāts. Pirmajā vēlēšanu kārtā nepietika balsu, bet uz otro kārtu tās atradās,"

norādīja "Vienotības" līdere.

SC nodemonstrēja attieksmi

Āboltiņa arī atzina, ka apvienība "Saskaņas centrs" šajās prezidenta vēlēšanās nodemonstrējusi attieksmi "jo valstij sliktāk, jo labāk".

Nobalso par Bērziņu

Jau ziņots, ka šodien otrajā Valsts prezidenta vēlēšanu kārtā Saeima par Valsts prezidentu ievēlēja eksbaņķieri, no Zaļo un zemnieku savienības saraksta ievēlēto deputātu Andri Bērziņu.

Par Bērziņa ievēlēšanu prezidenta amatā aizklātās vēlēšanās nobalsoja 53 deputāti, bet pret bija 44 balsis. Par otru augstā amata kandidātu - pašreizējo Valsts prezidentu Valdi Zatleru - nobalsoja 41 tautas kalps, bet pret - 56 deputāti.

Kopā vēlēšanās piedalījās 99 parlamentārieši, derīgu vēlēšanu zīmi nodeva 97 deputāti.

Pašreizējā prezidenta Zatlera pilnvaras beigsies šā gada 7.jūlijā.

Bērziņš būs ceturtais Valsts prezidents kopš Latvijas valsts neatkarības atjaunošanas un astotais kopš Latvijas valsts dibināšanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu