Neesot iemesla neatļaut piketus par un pret Ušakova atkāpšanos (251)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas domē uzskata, ka nav iemesla, lai neatļautu otrdien vienā laikā plānotos piketus par un pret Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) atkāpšanos no amata.

Domes pārstāvis Uģis Vidauskis portālam TVNET skaidroja, ka pašvaldība nesaskata nevienu no likumā minētajiem iemesliem, lai piketus aizliegtu.

«Nav saņemta informācija, lai kādu piketu aizliegtu.»

Arī iepriekš pašvaldība neesot aizliegusi pretēji noskaņotu pušu piketus vienā laikā, piemēram, 16.martā.

Ar barjerām uzraudzīs kārtību

Runājot par iespējamām konfrontācijām, viņš norādīja, ka abu pušu pārstāvji tiks nodalīti viens no otra. Visticamāk, tiks izmantotas barjeras. Tāpat par pasākumiem ir informēta policija, kuras pārstāvji uzraudzīs kārtību.

Vidauskis arī atgādināja likumā noteikto, ka piketu organizatoriem pašiem jānodrošina kārtība. Ja piketā piedalās līdz 100 cilvēkiem, organizatoriem no sava vidus jānodrošina tik daudz kārtības sargu, lai nodrošinātu kārtību. Ja piketētāju skaits pārsniedz 100 cilvēkus, jābūt vismaz diviem kārtības nodrošinātājiem uz katriem 100 cilvēkiem.

Piketētājus uzraudzīs arī policisti

Tomēr, ja viņiem pašiem neizdosies uzturēt kārtību un organizatori netiks galā ar saviem piketētājiem, iejauksies policija, aicinot pārtraukt.

Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis TVNET sacīja, ka otrdienas piketu kārtības nodrošināšanā piedalīsies tik daudz policistu, cik būs nepieciešams.

Konkrētu plānoto policistu skaitu neatklāj. «Iesaistīto policistu skaits būs atbilstošs nepieciešamībai.»

Policija ir informēta par abiem saskaņotajiem piketiem.

Ušakova atbalsta pikets sāksies agrāk un notiks ilgāk

Savukārt Vidauskis vēl vērsa uzmanību, ka, pēc likumā noteiktā, piketos nav atļauts izmantot skaņu pastiprinošas ierīces. Būs atļauti tikai plakāti.

Jautāts, kāpēc pikets par Ušakova palikšanu amatā sākas agrāk un plānots garāks par piketu par Ušakova gāšanu, Vidauskis atbildēja, ka par piketu laikiem jājautā pašiem to organizētājiem. Pašvaldība tikai pieņemot zināšanai viņu plānotos laikus.

Jau ziņots, ka laikā, kad pie Rātsnama notiks pikets, pieprasot Ušakova atkāpšanos no amata, Rātslaukumā otrdien vienlaikus pulcēsies arī Ušakova atbalstītāji, lai paustu pretēju viedokli un atbalstītu domes priekšsēdētāju.

Bijušais domes deputāts Jānis Mārtiņš Skuja 3.decembrī no plkst. 13 līdz 14 organizē piketu, pieprasot Ušakova atkāpšanos no amata. Pikets Ušakova atbalstam iecerēts tajā pašā laikā un vietā - 3.decembrī no plkst.12.30 līdz 14.30.

Portāls TVNET jau vēstīja, ka ļoti daudz cilvēku uzskata, ka pēc premjera Valda Dombrovska (V) paziņojuma par atkāpšanos no amata līdzīgi vajadzētu rīkoties arī Rīgas mēram. Šādu viedokli daudzi izteica gan TVNET aptaujā, gan sociālajos tīklos.

Spītīgi turas pie krēsla

Savukārt Ušakovs preses konferencē paziņoja, ka neplāno atkāpties.

«Nē, es neplānoju atkāpties,» tā trešdien savā Twitter kontā un vēlāk arī preses konferencē paziņoja Ušakovs, norādot uz saviem pēc traģēdijas jau paveiktajiem darbiem. Viņš nevarot bēgt no pienākumiem un pamest visu pusceļā, kā to atkāpjoties izdarīja Ministru prezidents.

Piketos notiekošo atspoguļos arī TVNET.

Seko līdzi pie domes notiekošajam mūsu portālā!

Komentāri (251)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu