Auziņš: nevar izslēgt, ka studiju maksa Latvijas Universitātē augs

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nevar izslēgt, ka, sākot ar nākamo mācību gadu, studiju maksa Latvijas Universitātē augs, informēja LU rektors Mārcis Auziņš.

Viņš norādīja, ka pašreiz augstskolas vadība kopā ar dekāniem un studentu pašpārvaldi diskutē par studiju maksas celšanas iespēju, taču konkrēta lēmuma šajā jomā vēl nav.

Auziņš uzsvēra, ka gadījumā, ja studiju maksa tiks palielināta, tas attieksies tikai uz tiem studentiem, kas iestāsies LU, sākot no nākamā mācību gada. savukārt tiem studentiem, kas jau šobrīd mācās LU, arī turpmāk būs jārēķinās ar esošo mācību maksu.

LU rektors arī akcentēja, ka viņa vadītajā augstskolā studiju maksa nav mainījusies kopš 2007.gada.

Notiek sarunas par mācību maksas celšanu visām LU studiju programmām

Notiek sarunas par mācību maksas celšanu visām Latvijas Universitātes (LU) studiju programmām, ziņoja LNT «900 sekundes».

LU mācību prorektora vietnieks Jānis Saulītis atzinis: «Pagaidām šis jautājums vēl ir procesā, universitāte tādu gala lēmumu par to, vai tiks paaugstināta studiju maksa, nav pieņēmusi. Es nevaru noliegt, ka sarunas par to notiek un, iespējams, ka tas notiks.»

Ja jautājums par studiju maksas celšanu tiks atbalstīts, tad

tas varētu būt apmēram par 10% visās studiju programmās.

Lēmumu plānots pieņemt pavasarī.

Savukārt Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) mācību prorektors Uldis Sukovskis atzinis, ka RTU nav plāna celt studiju maksas un tās, visticamāk, paliks iepriekšējā gada līmenī ar nebūtiskām izmaiņām. «Varbūt izņemot vienīgi ārzemju studentiem, kas nav Eiropas Savienības studējošie, iespējams, pacelsim studiju maksu,» skaidroja Sukovskis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu