Rinkēvičs: ES būs jādomā par tālāku spiedienu pret Krieviju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pasliktinoties situācijai Ukrainas austrumos, Eiropas Savienības (ES) valstīm būs jādomā par to, kāds varētu būt tālāks spiediens pret Krieviju, pēc tikšanās ar Zviedrijas ārlietu ministri Margotu Valstrēmu, sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Līdzīgu viedokli pauda arī zviedru ministre, norādot, ka šajā aspektā ir svarīga ES vienotība. Tāpat nepieciešams turēties pie jau izlemtā.

Rinkēvičs atzina, ka, šķiet, pagājis vesels laikmets kopš viņa vizītēm Maskavā un Kijevā, tomēr tās notikušas tikai pirms desmit dienām. Ministrs pauda pārliecību, ka ir

jāpieturās pie Minskas vienošanās, kas tika noslēgta pagājušajā gadā,

jo citu līgumu nav. «Šī vienošanās ir visaptveroša pieeja situācijas normalizēšanai Austrumukrainā,» teica ārlietu ministrs.

«Mēs saskaramies ar ļoti sarežģītu situāciju. Es uzskatu, ka mums nepieciešams skatīties ES līmenī, lai varētu nodrošināt papildus spiedienu,» sacīja Rinkēvičs. Gadījumā, ja situācija turpinās nopietni pasliktināties, būs jāatgriežas pie sankciju jautājuma skatīšanas. «Sankcijas ir atkarīgas no situācijas uzlabošanās, vai pasliktināšanās. Mums būs jādomā, ko varam darīt, lai atvieglotu [Minskas] vienošanās iedzīvināšanu un kāds varētu būt tālākais spiediens pret Krieviju,» skaidroja ministrs.

Rinkēvičs arī uzsvēra, ka nav iepriecināts ar situācijas attīstību Ukrainā

un ir pārliecināts, ka kaujām nekavējoties jāapstājas, bet konfliktā iesaistītajām pusēm jāatgriežas pie sarunu galda. «Lai gan situācija paliek nopietnāka, es nevēlos pasludināt Minskas vienošanās par mirušām,» sacīja Latvijas ārlietu minstrs.

Jau vēstīts, ka bruņots konflikts Ukrainas austrumos starp valdības spēkiem un separātistu karavīriem turpinās kopš aprīļa. Pēdējo nedēļu laikā kaujas ir pastiprinājušās, neskatoties uz septembrī noslēgto pamieru jeb tā dēvēto Minskas vienošanos.

Eiropas Drošības un sadarbības organizācija (EDSO) ceturtdien paziņoja, ka

vairāk nekā 5000 cilvēku ir gājuši bojā un miljons cilvēku ir bijuši spiesti pamest savas mājas

deviņus mēnešus ilgušā konflikta laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu