Maxima apgalvo, ka pēc traģēdijas piedāvājusi atbalstu ikvienam darbiniekam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šodien Zolitūdes tiesas sēdē tika aktualizēts jautājums par finansiālas palīdzības sniegšanu darbiniekiem uzreiz pēc traģēdijas. «Maxima Latvija» norāda, ka uzņēmums uzreiz pēc traģēdijas piedāvāja un nodrošināja visu nepieciešamo atbalstu ikvienam darbiniekam, kuru bija skārusi šī nelaime.

«Maxima Latvija» pārstāvis Ivars Svilāns skaidroja, ka uzņēmums uzreiz pēc traģēdijas piedāvāja un nodrošināja visu nepieciešamo atbalstu ikvienam darbiniekam, kuru bija skārusi šī nelaime.

Katram no traģēdijas skartajiem darbiniekiem bija pieejams gan finansiāls, gan psiholoģisks, gan juridisks atbalsts, kurš tika izmantots pēc nepieciešamības.

Bija daļa darbinieku, kuriem bija nepieciešami visi minētie atbalsta virzieni, savukārt citiem bija aktuāla palīdzība atsevišķos jautājumos, kompānijas pārstāvis sacīja.

Viņš arī norādīja - ņemot vērā to, ka darbiniekiem, kas traģēdijas dienā strādāja «Maxima XX» lielveikalā Priedaines ielā 20, veikala telpās palika personīgas mantas – gan maki, gan apģērbs un apavi, uzņēmums uzreiz pēc traģēdijas nolēma visiem šā veikala darbiniekiem iespējami ātri izmaksāt 400 līdz 700 eiro ikdienas izdevumu segšanai.

Kopā visiem šā veikala darbiniekiem izmaksāti vairāk nekā 40 000 eiro. Nevienam no darbiniekiem, saņemot šo palīdzību, nebija jānoslēdz vai jāparaksta jebkāda vienošanās - vien jāapstiprina, ka naudas līdzekļi ir saņemti, lai to varētu reģistrēt uzņēmuma kopējā naudas plūsmā (ņemot vērā, ka daļai darbinieku veikalā palika arī kredītkartes, šie naudas līdzekļi tika izmaksāti skaidrā naudā).

Tāpat visiem šā veikala darbiniekiem tika nodrošināts apmaksāts papildu atvaļinājums.

Turpina skatīt traģēdijas krimināllietu

Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa šodien turpina skatīt Zolitūdes traģēdijas krimināllietu. Šodienas tiesas sēde ir slēgta un joprojām turpinās.

SIA «Maxima Latvija» kā cietusī juridiskā persona Zolitūdes traģēdijas krimināllietā pieteikusi mantiskā kaitējuma kompensāciju 1 688 276 eiro apmērā - tika sabojātas pārtikas un saimniecības preces vairāk nekā 702 000 eiro apmērā, veikala aprīkojums vairāk nekā 900 000 eiro apmērā un skaidra nauda 1284 eiro (902 lati) apmērā.

Advokāts Igors Sandlers apliecināja, ka visas pārtikas preces, veikala aprīkojums un citas lietas pēc traģēdijas tika šķirotas un nogādātas atkritumu izgāztuvē. Advokāts sacīja, ka visu atkritumu izvešana notika policijas klātbūtnē.

Iepriekš, valsts apsūdzības uzturētājiem pabeidzot lasīt apsūdzību, neviena no deviņām apsūdzētajām personām savu vainu sev inkriminētajos noziegumos neatzina.

Zolitūdes traģēdijas krimināllieta ierosināta par faktu, ka 2013.gada 21.novembrī Zolitūdē, sabrūkot lielveikalam «Maxima», dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus. Būveksperti ir secinājuši, ka traģēdijas cēlonis bija nepareizi aprēķinātas jumta konstrukciju slodzes, kā dēļ tas iegruva.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu