Rinkēvičs: mēs radām apstākļus, ka Krievija tiešus tūlītējus militārus draudus nerada

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Mēs radām apstākļus, ka Krievija tiešus tūlītējus militārus draudus Latvijai nerada, intervijā Latvijas Radio ceturtdien norādīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Viņš atzina, ka dialogs daudzu jautājumu risināšanā ar Krieviju notiek gan Ārlietu ministriju līmenī, gan Krieviju ir apmeklējuši zemkopības un satiksmes ministrs, bet kopējais attiecību fons nav pozitīvs. Starpvalstu attiecības kardināli ietekmēja pretlikumīgā Krimas aneksija, viņš atgādināja.

«Mēs rēķināmies ar to, ka tā politika, kādu Krievija piekopj pēdējos gados, sevišķi šī te absolūtā starptautisko tiesību ignorēšana, ir risks, ko nevar noliegt. Uzskatu, ka tajā pašā laikā, ņemot vērā gan NATO klātbūtni, gan arī tos jautājumus, ko šobrīd risinām, gatavojoties Varšavas samitam, stiprinot mūsu aizsardzību risinot veselu rindu problēmu, ko uzskatām par zināmiem trūkumiem mūsu aizsardzībā, ka mēs tiešām radām apstākļus, ka Krievija tiešus tūlītējus militārus draudus nerada, bet ir arī cits aspekts - hibrīdkara elements, sākot no kiberaizsardzības jautājumiem un beidzot ar informatīvo telpu,» ministrs atbildēja uz jautājumu, vai Krievija ir drauds Latvijai.

Jau ziņots, ka Varšavas samits notiks jūlijā, kurā lēmumu pieņēmēji vienosies par nepieciešamajiem turpmākajiem atturēšanas soļiem, tostarp par pastiprinātu sabiedroto spēku klātbūtni Baltijā un Polijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu