Vēstnieks: sprādzienus Stambulas lidostā, visticamāk, sarīkoja «Islāma valsts»

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Sprādzienus Stambulas Ataturka lidostā, visticamāk, sarīkoja islāma radikāļu organizācijas, iespējams, tā dēvētā «Islāma valsts» jeb «Daesh», intervijā LTV raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja Latvijas vēstnieks Turcijā Atis Sjanīts.

Viņš uzsvēra, ka šis ir jau viens no daudzajiem teroraktiem, ar kuriem Turcija ir saskārusies pēdējā pusgada laikā. Sjanīts aicināja Latvijas iedzīvotājus, kuri dodas uz Turciju, izvērtēt drošības riskus. «Neuzturēties masu pulcēšanās vietās, nelietot sabiedrisko transportu. Nebraukt uz Turcijas pierobežu ar Sīriju,» uzskaitīja vēstnieks.

Sjanīts arī informēja, ka Turcijas kūrortu rajonos terorakti līdz šim nav notikuši, vienlaikus tūristiem pašiem ir jāizvērtē risku līmenis. Tāpat Latvijas vēstnieks pauda, ka uzbrukuma rokraksts liecina, ka to, visticamāk, sarīkojušas radikāļu organizācijas, iespējams, tā dēvētā «Islāma valsts». Vēstnieks Turcijā arī atzina, ka nav iespējams garantēt katra ceļotāja drošību Turcijā.

Jau vēstīts, ka Turcijas lielākās pilsētas Stambulas Ataturka lidostā otrdienas vakarā uzspridzinoties trīs teroristiem pašnāvniekiem un teroristu sarīkotajā apšaudē nogalināti 36 cilvēki, to vidū arī ārzemnieki, bet 136 ievainoti, un Turcijas amatpersonas pieļauj, ka teroraktu varētu būt sarīkojis džihādistu grupējums «Islāma valsts».

Pagaidām par teroraktu neviens nav uzņēmies atbildību. Nav ziņu, ka bojāgājušo vai ievainoto vidū ir Latvijas pilsoņi.

Turcijas premjerministrs Binali Jildirims, kurš ieradās notikuma vietā, žurnālistiem teica, ka uzbrucēji ieradušies taksometrā, un, pēc sākotnējām ziņām, uzbrukumā vainojams grupējums «Islāma valsts». «Sākotnējie pierādījumi liecina par «Daesh» [«Islāma valsti»],» sacīja Jildirims. Teroraktus Turcijā mēdz rīkot arī kurdu separātisti.

Pagaidām Turcijas amatpersonas nav sniegušas informāciju par nogalināto ārzemnieku pilsonību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu