LIZDA rosinās Kučinski pārskatīt IZM birokrātisko aparātu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) rosinās ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) pārskatīt Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) birokrātisko aparātu, teica arodbiedrības priekšsēdētāja Inga Vanaga.

Viņa pavēstīja, ka ceturtdien, tiekoties ar premjeru, «ierosināsim, ka varbūt ir jāpārskata IZM birokrātiskais aparāts. Ja demogrāfiskās situācijas dēļ samazinās bērnu skaits, loģiski samazinās arī pedagogu skaits. Turklāt ministrija un valdība ir tik aktīva lemt par skolu tīkla optimizāciju, kas jau ieiet pārmērībās. Tāpēc mēs ierosināsim, ka jāpārskata arī ministrijas birokrātiskais aparāts, jo loģiski, ka tam ir jācaurvijās.»

LIZDA priekšsēdētāja uzsvēra, ka trešdien tikšanās laikā ar izglītības un zinātnes ministru Kārli Šadurski («Vienotība») nepanāca kompromisu nevienā neskaidrajā jautājumā,

tāpēc turpinās par to runāt ar Kučinski ceturtdien. Vanaga pauda cerību, ka ar premjerministru radīs kompromisu vismaz daļā sev neskaidro jautājumu, bet, ja tas nenotiks, tad arodbiedrība turpinās par to runāt pirmdien Ministru kabineta komitejas sēdē un otrdien Ministru kabineta sēdē.

Vanaga norādīja, ka

arodbiedrība pašlaik negrasās rīkot protestus.

Jau ziņots, ka LIZDA trešdien ārkārtas sēdē tikās ar Šadurski, lai pārrunātu iemeslus, kāpēc pedagogu atalgojuma modeļa noteikumu projekti vēl nav iesniegti Ministru kabinetā. Vanaga pēc sēdes norādīja, ka «mēs [arodbiedrība] neesam vienīgie, kurus neuzklausa. Bēdīgi ir tas, ka ir noteikti jautājumi, par kuriem iestājās ne tikai LIZDA, bet arī Latvijas Izglītības vadītāju asociācija (LIVA) un Latvijas Pašvaldību savienība (LPS). Vairākām organizācijām šie viedokļi saskan un ministrija tos absolūti neņem vērā.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu