Rinkēvičs: Starp Latviju un Rumāniju jāveido intensīvāks politiskais dialogs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Starp Latviju un Rumāniju nepieciešams veidot intensīvāku politisko dialogu, tiekoties ar Rumānijas parlamenta Senāta prezidentu Kelinu Popesku -Teričanu, sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Kā aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM), abas amatpersonas bija vienisprātis, ka nepieciešams veidot intensīvāku abu valstu politisko dialogu, īpaši uzsverot sadarbības pilnveides iespējas ekonomikas jomā. Puses arī pārrunāja Trīs jūru savienības attīstības iespējas, kas kalpotu kā platforma ekonomisko projektu īstenošanai. Tikšanās laikā tāpat tika apspriesti aktuālie drošības jautājumi un aktualitātes Austrumu partnerības reģionā.

Rumānijas parlamenta Senāta prezidenta oficiālā vizīte Latvijā 23.oktobrī un 24.oktobrī notiek nozīmīgā brīdī - šogad tiek atzīmēti 95 gadi kopš Latvijas un Rumānijas diplomātisko attiecību dibināšanas. Vienlaikus Rumānija gatavojas prezidentūrai Eiropas Savienības (ES) Padomē, kas notiks 2019.gada pirmajā pusē, skaidroja ministrijā.

Vizītes laikā Rumānijas amatpersonai paredzētas tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci (VL-TB/LNNK), Saeimas priekšsēdētājas biedri Inesi Lībiņu-Egneri (V) un Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāju Lolitu Čigāni (V). Popesku - Teričanu tiksies arī ar NATO Stratēģiskās komunikācijas centra direktoru Jāni Sārtu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu