Latvijas simtgades lielajiem tēriņiem kā pēdējais darvas piliens bija koncerta "Mīlestības vārdā. 18+" māksliniekiem izmaksātās autoratlīdzības. 

Kā decembra sākumā atklāja LTV raidījums "Aizliegtais paņēmiens", autoratlīdzībās izmaksāti vairāk nekā 57 000 eiro, no kuriem vairāk nekā 17 000 eiro saņēmis mākslinieks Jānis Šipkēvics.

Šipkēvica autoratlīdzības summu veido viņa paša kā mākslinieka dalība šajā pasākumā (11 500 eiro), koncerta mākslinieciskās daļas izpildproducēšanas pakalpojumu nodrošināšana (4399 eiro), kā arī saturiskās koncepcijas izstrāde (1176 eiro).

Sociālajos tīklos plaši apspriestā jaunā izpildītāja Evija Vēbere par divu dziesmu izpildījumu saņēma 666 eiro.

Pats Šipkēvis intervijā izdevumam "Ieva" šā gada decembrī skaidroja, ka Kultūras ministrija pieņēma lēmumu, ka šādam koncertam ir jānotiek gan saturiskā, gan izmaksu ziņā, tomēr pats Šipkēvics lēmis, ka mūziķiem jāsaņem pienācīga alga. 

Kā zināms, Evija Vēbere koncertā izpildīja Imanta Kalniņa komponēto "Svētku dienu", ko vislabāk atpazīstam tieši Olgas Rajeckas izpildījumā. Vēberes dziedājums izraisīja plašas diskusijas un viņu metās zākāt pati Rajecka, komponists Mārtiņš Brauns, un citi. Tāpat, jaunietei netrūka arī aizstāvju, viens no tiem, protams, koncerta izpildproducents Jānis Šipkēvics. 

Foto: Koncerts "Mīlestības vārdā. 18+"