Minētais būvnieks pēdējos gados ir uzvarējis vairākos domes iepirkumos - ieguvis tiesības veikt Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas sporta zāles korpusa atjaunošanu un šajā objektā veicis papildu būvdarbus. Šo darbu izmaksas pārsniegušas 1,2 miljonus eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN). Vēl lielāka summa figurē iepirkumā par citas izglītības iestādes ēkas pārbūvi - 2,2 miljoni eiro bez PVN.

2,2 miljonus vērtā iepirkuma dokumentācija liecina, ka konkursā startējuši četri pretendenti, un pilnsabiedrība "Vanpro un Nordserviss" iesniegusi par uzvarētāju dažus desmitus tūkstošus lētāku piedāvājumu, taču šis pretendents iepirkumu komisijai neesot iesūtījis visus nepieciešamos dokumentus un apliecinājumus.

Kopējā iepirkumu, kas figurē KNAB kriminālprocesā, summa esot 4,2 miljoni eiro, ieskaitot PVN.

Pirmais līgums ar "Modus būve" par darbiem poļu ģimnāzijā noslēgts vēl 2016.gadā, kad pilsētas mērs bija Jānis Lāčplēsis (Latgales partija).

"Modus būves" īpašnieki ir Jānis Sprūga - 60%, Ainārs Butkus un Jurijs Malahvejs - pa 20%. Pērn uzņēmums strādājis ar aptuveni 11 000 eiro peļņu un 3,5 miljonu eiro apgrozījumu. Gadu iepriekš uzņēmuma apgrozījums bijis līdzīgs, bet peļņa - ap 38 000 eiro. KNAB datubāze liecina, ka Sprūga savulaik Zaļo un zemnieku savienībai ziedojis 5000 latu jeb ap 7 100 eiro.

Atbilstoši Iepirkumu uzraudzības biroja publiskotajai informācijai, "Modus būve" šogad atzīta par uzvarētāju arī 2,1 miljonu eiro vērtā iepirkumā par Piejūras internātpamatskolas ēkas un pieguļošās teritorijas pārbūve Siguļos, Carnikavas novadā. Tāpat būvnieks īstenojis telpu pielāgošanu Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas prokuratūras un Kurzemes rajona prokuratūras darba nodrošināšanai Kalnciema ielā 14, Rīgā, un šajā gadījumā līguma summa ar VAS "Valsts nekustamie īpašumi" bijusi 1,4 miljoni eiro, neieskaitot PVN.