KNAB aizturējis bijušo Daugavpils mēru Eigimu (9)

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rihards Eigims.
Rihards Eigims. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbinieki otrdien ieradušies Daugavpils domē un veikuši kratīšanu. Aizturētas divas personas. Neoficiālā informācija liecina, ka viens no aizturētajiem ir bijušais Daugavpils mērs Rihards Eigims.

Neminot personas, KNAB TVNET pastāstīja, ka šā gada septembrī KNAB uzsāka kriminālprocesu par to, ka Daugavpils pilsētas domes amatpersona pieprasījusi kukuli 10 000 eiro apmērā no fiziskas personas saistībā ar Daugavpils pilsētas domes veiktajām iepirkumu procedūrām.

Šobrīd aizturētas divas personas. Neoficiālā informācija liecina, ka viens no aizturētajiem ir Eigims.

KNAB veikto procesuālo darbību mērķis ir izmeklēt iespējamo noziedzīgo nodarījumu, lai vainīgās personas likumā noteiktajā kārtībā tiktu sauktas pie atbildības par nozieguma izdarīšanu.

Izmeklēšanas interesēs detalizētu informāciju par kriminālprocesu birojs šobrīd nevar sniegt. Tiklīdz tas būs iespējams, neapdraudot izmeklēšanu, KNAB sniegs papildu ziņas un skaidrojumu.

KNAB norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Kā ziņots, 22. novembrī Daugavpils pilsētas domes mērs Rihards Eigims ("Mūsu partija") tika negaidīti gāzts no amata. 

Daugavpils domes sēdē Eigima atbrīvošanu atbalstīja 11 deputāti, tostarp seši deputāti no Latgales partijas, četri no partijas "Saskaņa", kā arī Eigima partijas "Mūsu partija" deputāte Līvija Jankovska.

Deviņi no 15 domes deputātiem bija parakstījušies par pieprasījumu Daugavpils domes sēdē lemt par Eigima atbrīvošanu no amata.

Domes sēdē diskusijas par šo jautājumu nebija un lēmums tika pieņemts dažu minūšu laikā. Patlaban domes sēde turpinās, tiek lemts par citiem jautājumiem.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu