Dānijas tiesa atņem pilsonību diviem «Islāma valsts» atbalstītājiem

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Dānijas tiesa ceturtdien atņēmusi pilsonību diviem teroristu grupējuma «Islāma valsts» atbalstītājiem un notiesājusi viņus un divas sievietes par mēģinājumu pievienoties teroristiem Sīrijā.

Tiesa notiesāja kādu 21 gadu vecu vīrieti, kuram ir arī Marokas pilsonība, un 19 gadus vecu vīrieti, kuram ir arī Alžīrijas pilsonība. Katram no viņiem piespriesti trīs gadi cietumā un pēc soda izciešanas viņus paredzēts deportēt.

Tāds pats cietumsods tika piespriests arī divām sievietēm - 22 gadus vecai Afganistānas pilsonei un 18 gadus vecai Dānijas pilsonei.

Afganistānas pilsone pēc cietumsoda izciešanas tiks deportēta.

Šī ir pirmā reize, kad Dānijā sievietes notiesātas par mēģinājumu pievienoties «Islāma valstij», vēsta ziņu aģentūra «Ritzau».

Notiesātie vīrieši un 22 gadus vecā sieviete 2017.gadā devās uz Turciju, kur tika aizturēti un izdoti Dānijai.

Jaunākā sieviete, kurai tobrīd bija tikai 17 gadi, nevarēja doties viņiem līdzi, jo vecāki bija atņēmuši viņai pasi.

Visi četri apsūdzētie noliedza viņiem izvirzītās apsūdzības un apstrīdēja tiesas spriedumu.

Viņi apgalvo, ka brauciens uz Turciju bijis saistīts ar kāzu plānošanu, jo 19 gadus vecais jauneklis taisījies precēties ar tobrīd 17 gadus veco meiteni.

Pagājušajā gadā tiesa Dānijā piesprieda kādam vīrietim piecu gadu cietumsodu un atņēma pilsonību par pieteikšanos cīnīties «Islāma valsts» pusē Sīrijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu