Francijā no cietuma ar helikopteru izbēg bēdīgi slavens zaglis (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Svētdien Francijā no cietuma ar helikoptera palīdzību izbēdzis bēdīgi slavens zaglis, kurš savulaik bijis Francijas vismeklētākais cilvēks.

(Papildināta ziņa.)

46 gadus vecais Reduāns Faids no cietuma Parīzes dienvidaustrumu piepilsētā izbēdzis dažu minūšu laikā, paziņojuši izmeklēšanai tuvu stāvoši avoti. Bēgšanas laikā viņam palīdzējuši trīs smagi bruņoti vīrieši.

Divi vīrieši slēpošanas maskās un ar zāģiem centās ielauzties cietuma apmeklētāju telpā, kur Faids tobrīd runāja ar savu brāli. Trešais vīrietis cietuma pagalmā sargāja helikopteru un tā pilotu - lidošanas instruktoru, ko vīrieši bija saņēmuši gūstā.

Helikopters vēlāk tika atrasts Parīzes piepilsētā. Pilots tika atbrīvots, un viņu nogādāja slimnīcā.

Pēc izkāpšanas no helikoptera Faids pārsēdās melnā «Renault Megane», kas tika redzēts uz A1 šosejas. Vēlāk automašīna tika atrasta sadegusi kāda iepirkšanās centra autostāvvietā.

Faidam piespriests 25 gadu cietumsods par laupīšanas mēģinājumu, kura laikā tika nogalināts policists.

Šī ir otrā reize, kad Faidam izdodas izbēgt no cietuma, - 2013.gadā viņš no cietuma Francijas ziemeļos izbēga ar dinamīta palīdzību. Sešas nedēļas vēlāk viņš tika notverts.

Faida meklēšanā iesaistīti gandrīz 3000 policistu, aģentūrai AFP pavēstīja informācijas avots policijā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu