Latviju jūnija beigās apmeklēs Polijas prezidents Duda

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

No 26.jūnija līdz 28.jūnijam oficiālā vizītē Latviju apmeklēs Polijas prezidents Andžejs Duda ar kundzi Agatu Kornhauseri-Dudu, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa pārstāvji norāda, ka vizīte būs veltīta Latvijas valsts simtgadei. Iecerēts, ka viesošanās stiprinās abu valstu divpusējās attiecības, kurās īpaša nozīme būs reģiona drošības, transporta un enerģētikas infrastruktūras attīstībai, kā arī Eiropas Savienības daudzgadu budžeta jautājumiem.

Trešdien, 27.jūnijā, plānota Polijas prezidenta un viņa dzīvesbiedres tikšanās ar Vējoni un viņa kundzi Ivetu Vējoni Rīgas pilī, abu pāru svinīgā ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa, kā arī Polijas prezidenta grāmatas dāvinājums Tautas grāmatu plauktam Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

28.jūnijā paredzēts apmeklēt Ādažu militāro bāzi, lai tiktos ar Polijas kontingenta karavīriem.

Vizīte turpināsies Daugavpilī, kur Polijas prezidents kopā ar Latvijas Valsts prezidentu svinīgā ceremonijā noliks ziedus Latvijas Neatkarības cīņās kritušo poļu karavīru piemiņas vietā Slobodkā un atklās Polijas karalim Stefanam Batorijam veltītu pieminekli. Savukārt vizītes noslēgumā Polijas prezidents piedalīsies Latvijas Poļu savienības rīkotajā Polijas Neatkarības simtgades atjaunošanai veltītajā pasākumā Daugavpils teātrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu