Nigērija izcīna svarīgu uzvaru pret Islandi

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

FIFA pasaules kausa izcīņā piektdien Volgogradā (Krievija) D apakšgrupas mačā Nigērijas futbolisti grūtā cīņā ar rezultātu 2:0 (0:0) uzvarēja Islandes izlasi, abus vārtus gūstot Ahmedam Musam no Anglijas kluba Lesteras «City». Tādējādi nigērieši saglabājuši izredzes iekļūt astotdaļfinālā.

Spēles pirmajā puslaikā pretinieku vārtus biežāk apdraudēja Islande, piecas reizes sitot bumbu vārtu virzienā, kamēr Nigērija ne reizi nesita pretinieku vārtu virzienā.

Nigērieši vairāk kontrolēja bumbu, tomēr pirmo 45 minūšu laikā bīstamākas epizodes veidoja Islande.

Otrajā puslaikā Nigērija spēlēja vairāk uzbrūkoši un kādā no epizodēm Āfrikas komandas aktivitāte atmaksājās. Precīzu centrējumu no labā flanga veica Viktors Mozess, bet viņa piespēlēto bumbu meistarīgi uztvēra Ahmeds Musa, un to 49.minūtē sita tīklā.

Savu līdzjutēju dzīti uz priekšu, islandieši lūkoja izlīdzināt rezultātu, taču situācija kļuva vēl sarežģītāka Islandei. Kādā no epizodēm meistarīgi pie pretinieku vārtiem nospēlēja Musa, kurš apspēlēja vārtsargu un 75.minūtē iesita bumbu pustukšos vārtos.

Neapskaužamā situācijā nonākušajai Islandei radās iespēja sist 11 metru sitienu, kad savā soda laukumā noteikumus pārkāpa uz maiņu nākušais Tirons Ebuehi.

Sākotnēji tiesnesis nepiešķīra 11 metru sitienu, taču pēc video tiesneša norādēm mainīja savu lēmumu. Islandes sastāvā komandas līderis Gilvi Sīgurdsons gan savu iespēju neizmantoja, raidot bumbu pāri mērķim.

Turpinājumā rezultāts palika nemainīgs, Nigērijai izcīnot pirmo uzvaru turnīrā, bet Islandei pirmoreiz Pasaules kausa finālturnīra vēsturē nācās piedzīvot neveiksmi.

Līdz ar to D apakšgrupas kopvērtējumā pirmajā vietā pēc divām aizvadītām spēlēm ar sešiem punktiem ir Horvātija, kurai ar trīs punktiem tikpat mačos seko Nigērija. Tikmēr Islande un Argentīna ir tikusi katra pie viena punkta divās spēlēs.

Islandes un Nigērijas izlases savā starpā līdz šim vēl nekad nebija spēlējušas.

Nigērija - Islande 2:0

Vārtu guvēji: 1:0 Ahmeds Musa (49'), 2:0 Ahmeds Musa (76').

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu