Indijā mirušās Līgas dzīvesbiedrs: «Varasiestādes grib izbeigt lietu, kaut notiesājot nepareizos cilvēkus»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook

Indijā nogalinātās Latvijas pilsones Līgas Skromanes dzīvesbiedrs Endrū Džordans platformā «GoFundMe» turpina līdzekļu vākšanu - vairs ne mīļotās sievietes meklēšanai, bet gan taisnīguma izcīnīšanai, viņš raksta.

«Es šo fondu izmantošu, lai finansētu cīņu par taisnību,» vietnē norāda Džordans. «Šejienes varasiestādes ir negrozāmi apņēmušās izbeigt šo lietu, kaut vai notiesājot nepareizos cilvēkus.»

«Es Augstākajai tiesai pieprasīšu nodot lietu CBI, kas ir Indijas ekvivalents Federālajam izmeklēšanas birojam [FIB]. Es arī sazināšos citu līdzīgu nežēlīgu noziegumu upuru ģimenēm, lai kopā Augstākajā tiesā prasītu pilnīgu kriminālnoziegumu sistēmas reformēšanu. Līgas lietā pieredzētā nolaidība un varasiestāžu darba traucēšana nav izolēts gadījums. Katram, kurš ieskatās dziļāk, ir skaidrs, ka tā ir amatpersonu nožēlojamā stratēģija - uzdot šīs slepkavības par pašnāvībām vai negadījumiem, lai pasargātu tūristu dolārus; tā ir sistemātiska un bieži pielietota,» norāda Džordans.

«Mēs darīsim visu, kas mūsu spēkos, lai parādītu sabiedrībai šo rīcību un panāktu, ka nākotnē tas vairs nevarēs turpināties,» viņš uzsver.

«GoFundMe» kampaņa tika iesākta 9.aprīlī, lai vāktu līdzekļus Līgas meklēšanai. Pa šo laiku savākti 7270 eiro.

Tikmēr medijs «The News Minute» ziņo, ka Keralas štata valdība gatavojas stingrāk pārbaudīt ajūrvēdas un jogas centru licences, kā arī bargāk vērsties pret narkotirgoņiem. Štats gatavojas pieņem darbā sieviešu dzimuma policistes, tiks panākta ciešāka policijas sadarbība ar restorāniem, viesnīcām un taksometru vadītājiem, kā arī izvietotas papildus novērošanas kameras. Tādējādi štats cenšas pasargāt tūristu drošību.

Kerala bija viens no pirmajiem lielajiem štatiem, kas izveidoja speciālu Tūrisma policijas nodaļu, taču daudzi no plānotajiem mēriem vēl nebija ieviesti. Gaidāms, ka nodaļa līdz 15.jūnijam būs pilnībā funkcionējoša.

Līga Skromane pazuda 14.martā Keralas štatā, kas atrodas Indijas dienvidos.

Indijā Līga bija ieradusies kopā ar māsu Ilzi, lai ārstētos ar tradicionālajām ajūrvēdas metodēm. Līga un Ilze Skromanes ir Latvijas pilsones, kas jau ilgāku laiku dzīvoja Īrijā.

Līgas lietā ir divi apsūdzētie - 28 gadus vecais Umešs un 24 gadus vecais Udajans. Šomēnes medijos izskanēja apsūdzēto radinieku teiktais, ka viņi noziegumā esot atzinušies pēc spīdzināšanas policijā.

Umešs un Udajans tiek apsūdzēti pierādījumu iznīcināšanā, slepkavībā, sazāļošanā, nelikumīgā ieslodzīšanā, nolaupīšanā un izvarošanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu