Ja nav kur naudu likt: apzeltīts un ar briljantiem izdekorēts Harley-Davidson par €1,5 miljoniem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Bündnerbike

Šveices mototūninga uzņēmums Bündnerbike uz Harley-Davidson Softail Slim S bāzes uzbūvējis motociklu, kuru droši var dēvēt par dārgāko pasaulē.

Pasaulē noteikti nav daudz tādu motociklu, kuru

degvielas tvertnē ir iebūvēts pulkstenis, bet dekorēšanai izmantoti 360 briljanti un īsts zelts.

Un tāpēc arī cena ir kosmiska - 1,8 miljoni franku, kas eiro izteiksmē atbilst 1,548 miljoniem.

Braucamais sagatavots sadarbībā ar pulksteņu firmu Bucherer un nodēvēts par Blue Edition. Tā sagatavošanā kopumā piedalījušies astoņi meistari no Bündnerbike un Harley-Davidson, un viņiem darba paveikšanai kopumā bijušas nepieciešamas vairāk nekā 2500 stundas.

Motociklam ir unikāls krāsojums, kura uzklāšanas tehnoloģija tiek turēta slepenībā. Zināms tikai tas, ka sešas zilas krāsas kārtas klāj sudrabotu metālu.

Virkne detaļu ir apzeltītas, savukārt uz degvielas tvertnes, rokturiem un citviet ir

gandrīz četri simti briljantu, starp kuriem ir pat 5,4 karātu akmens.

Tas atrodas speciālā noņemamā ietvarā, ko aizsargā bruņu stikls.

Degvielas tvertnes otrā pusē ir vēl viens šāds ietvars, bet tajā atrodas Carl F. Bucherer laikrādis.

Līdz šim dārgākais motocikls bija 1951.gada Vincent Black Lightning superbaiks, ko izsoļu nams Bonhams pārdeva par 929 tūkstošiem ASV dolāru

. Motocikli ar šādu nosaukumu Lielbritānijā tika ražoti periodā no 1948. līdz 1952.gadam. Šajā laikā Black Lightning bija ātrākie sērijveidā ražotie motocikli pasaulē. Uzņēmums Vincent, kura mājvieta ir Hertfordšīra Lielbritānijā, gan paguva uzbūvēt vien 31 Black Lightning eksemplāru, jo kompānija nonāca finansiālās grūtībās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu