ES: «Harley-Davidson» lēmums pārvietot daļu ražošanas liecina par tarifu radītām sekām ASV

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Savienības (ES) tirdzniecības komisāre Sesīlija Malmstrema otrdien paziņoja, ka ASV motociklu ražotāja «Harley-Davidson» lēmums daļu ražošanas pārvietot uz ārvalstīm ir Savienoto Valstu protekcionistisko tirdzniecības politiku dabiskās sekas.

«Šīs ir nelabvēlīgas sekas, kad ASV uzņēmumi radīs spiedienu uz Amerikas administrāciju, lai teiktu - pagaidiet, tas nav labi Amerikas ekonomikai,» norāda Malmstrema.

Tikmēr «Harley-Davidson» lēmumu jau kritizējis ASV prezidents Donalds Tramps.

«Esmu pārsteigts, ka «Harley-Davidson» ir pirmais no visiem uzņēmumiem, kas paceļ balto karogu,»

savā tvitera kontā pirmdien rakstīja Tramps.

Kā ziņots, «Harley-Davidson» sāks pakāpeniski pārvietot Eiropas tirgum paredzēto motociklu ražošanu no ASV uz ārvalstu ražotnēm, šādu lēmumu skaidrojot ar ES noteiktajiem muitas tarifiem, kas paaugstina izdevumus.

Piektdien stājās spēkā ES muitas tarifi, kurus

bloka dalībvalstis apstiprinājušas kā atbildi uz ASV piemērotajiem tarifiem no ES importētajam tēraudam un alumīnijam.

ES atbildes tarifi sākotnēji tiek piemēroti ASV preču importam 2,8 miljardu eiro apmērā, vairumam šo preču nosakot 25% tarifus.

Šie tarifi tiek piemēroti dažādām precēm, sākot no lauksaimniecības produktiem un beidzot ar džinsiem, viskiju, motocikliem un dažādiem tērauda produktiem.

«Harley-Davidson» norāda, ka pērn uzņēmums ES pārdeva gandrīz 40 000 motociklu, gūstot otru augstāko ienākumu apjomu aiz ASV.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu