Aizdomās par būtiskiem pārkāpumiem no amata atbrīvo Salas novada bāriņtiesas vadītāju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Salas novada dome atbrīvojusi no amata novada bāriņtiesas priekšsēdētāju Āriju Lokmani, noskaidroja aģentūra LETA.

Kā pastāstīja Salas novada domes priekšsēdētāja Irēna Sproģe («Vienoti mūsu novadam»), šāds lēmums pieņemts, jo Lokmane nav nodrošinājusi Ministru kabineta noteikumu izpildi un nav ievadījusi nepieciešamo informāciju datubāzēs, neskatoties nedz uz Valsts bērnu tiesību inspekcijas aizrādījumiem, nedz pašvaldības piemēroto rājienu.

Tāpat Valsts bērnu tiesību inspekcijas ir saskatījusi pārkāpumus bāriņtiesas rīcībā attiecībā uz saskarsmes tiesību noteikšanu vienas ģimenes bērnam un pieprasījusi izvērtēt Lokmanes spēju pildīt bāriņtiesas priekšsēdētājas pienākumus.

Ir bijušas arī citas sūdzības par bāriņtiesas darbu, tai skaitā par no vienas ģimenes izņemtu trīs bērnu sadalīšanu, piemeklējot audžuvecākus, kā rezultātā bērniem bijuši smagi psiholoģiski pārdzīvojumi, stāstīja Sproģe.

Komentējot pārmetumus bāriņtiesas vadītāja esot norādījusi, ka viņai neesot bijis dators, apgalvoja Sproģe, uzsverot, ka vajadzības gadījumā bija iespēja izmantot arī domes sēžu zālē esošos datorus.

Pēc Sproģes paustā, pēc lēmuma par atbrīvošanu no amata Lokmane arī esot izdzēsusi no datora informāciju un neesot ieradusies darbā 1. un 4.jūnijā, lai gan tās vēl esot bijušas viņas darba dienas. Savukārt 7.jūnijā tika saņemts paziņojums, ka Lokmane no 1.jūnija ir uz slimības lapas, skaidroja Sproģe.

Patlaban ir iecelta Salas novada domes bāriņtiesas priekšsēdētājas pienākumu izpildītāja, kā arī uz šo amatu ir izsludināts konkurss.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu