ES noteikto tarifu dēļ «Harley-Davidson» daļu ražošanas pārcels uz ārvalstīm (1)

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HENRY NICHOLLS / REUTERS

ASV motociklu ražotājs «Harley-Davidson» sāks pakāpeniski pārvietot Eiropas tirgum paredzēto motociklu ražošanu no ASV uz ārvalstu ražotnēm, šādu lēmumu skaidrojot ar Eiropas Savienības (ES) noteiktajiem muitas tarifiem, kas paaugstina izdevumus.

Piektdien stājās spēkā ES muitas tarifi, kurus bloka dalībvalstis apstiprinājušas kā atbildi uz ASV piemērotajiem tarifiem no ES importētajam tēraudam un alumīnijam.

ES atbildes tarifi sākotnēji tiek piemēroti ASV preču importam 2,8 miljardu eiro apmērā, vairumam šo preču nosakot 25% tarifus.

Šie tarifi tiek piemēroti dažādām precēm, sākot no lauksaimniecības produktiem un beidzot ar džinsiem, viskiju, motocikliem un dažādiem tērauda produktiem.

«Harley-Davidson» norāda, ka pērn uzņēmums ES pārdeva gandrīz 40 000 motociklu, gūstot otru augstāko ienākumu apjomu aiz ASV.

Pirmdien publiskotajā paziņojumā uzņēmums skaidroja, ka jaunie tarifi radīs papildu aptuveni 2200 dolāru izdevumus vienam motociklam, kas tiek eksportēts no ASV uz ES.

«Harley-Davidson» vēsta, ka plānotā ražošanas pārcelšana no ASV uz ārvalstu rūpnīcām tiks pabeigta deviņu līdz 18 mēnešu laikā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu